Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hadar Galron: Mikve

 

Kortárs Drámafesztivál Budapest

Beit Lessin Színház, Tel-Aviv

2007. november 26-27. 19:00

Játékidő: 2 óra, szünet nélkül

Szereplők:

Tracy Abramovici, Miriam Gabriely, Anat Magen- Shabo, Nataky Ne’eman, Hadas Kalderon, Naama Shapira, Dana Schreyer, Shiri Sitton

Díszlet: Kinereth Kisch

Jelmez: Neta Haker

Zene: Eldad Lidor

Fény: Felice Ross

Rendező: Micah Lewensohn

Mi a mikve?

A mikve rituális fürdő , melyet a vallásos zsidó asszonyok a házasságkötéstől a menopauzáig látogatnak, hogy havonta egyszer megmerítkezzenek a vízben, megtisztuljanak a tisztátlan vértől, és újra érintkezhessenek a férjükkel.

Ki Hadar Galron?

Dráma- és forgatókönyvíró, színész, aki 1970-ben született Londonban, ortodox családban. Diplomáját már a Tel-Avivi Egyetemen szerezte, majd írni és játszani kezdett. Elsőként egy kétszemélyes vígjátékban nyújtott alakításával hívta fel magára a figyelmet, hiszen Izraelben szokatlan dolognak számított, hogy vallásos nők színpadra lépjenek. A Mikve Hadar Galron első egész estés darabja, amelyet 2004. augusztusában mutatott be a kortárs darabokat játsszó, 1980-ban alapított Beit Lessin Színház Tel-Avivban . A darab 2004-ben elnyerte az Izraeli Színházi Akadémia Az évad legjobb előadása díját. Az előadás már több mint 500-szor játszották, és lefordították többek között angolra, spanyolra és cseh nyelvre is. Galron jelenleg éppen újabb darabot ír a Beit Lessin Színház számára.

Miről szól a darab?

Galron darabja egy mikvében játszódik, nyolc női szereplővel. A főszereplő, Shira, a mikve új, fiatal és lelkes alkalmazottja, de a helyi ortodox közösség mégsem kedveli. Jó viszonyra törekszik főnökével, Shoshanával, aki azonban furcsa módon mindenáron meg akarja őrizni a fürdő “tisztaságát”. Kiderül, hogy Shira elődje tisztázatlan körülmények között a medence vizébe fulladt. Shira úgy érzi, tennie kell valamit, meg kell akadályoznia a további tragédiákat.

Az előadást feliratozással játsszuk.

.

Jegyek már válthatóak a Vidám Színpad jegypénztárában

és az ismert jegyirodákban!

6. Kortárs Drámafesztivál Budapest

2007. november 23. – december 3.

1094 Budapest, Bokréta u. 10. I./1.

Tel.: +361-786-2933

Skype: cdf_budapest

www.dramafestival.hu

JEvents Android JEvents IOS