Események betöltése

« Összes Események

Gyehenna 2023 – Azért ugye haladunk? – Exponenciálisan növekvő, ügyek iránti társadalmi érdeklődés

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   

💥 Új beszélgetéssorozat Mérő Verával kéthetente a Bálint Házban!

💥

A sorozat tematikája azokat a napjainkban – szerencsére – egyre inkább közérdeklődésre számot tartó kérdéseket járja körbe, amelyek átformálják a világunkat és azt, ahogyan élünk benne. Új elvárások, emberi jogok, az együttélés átalakuló szabályrendszere, a régi világrend mindinkább általánossá váló megkérdőjelezése. A másik oldalon elmagányosodás, kivonulás, apolitikussá válás, online tér. Az asztalról sokáig lesöpört kérdések kapnak egyre nagyobb hangsúlyt a közbeszédben, miközben újabb és újabb kérdések merülnek fel: létezik-e “nevelő célzatú” pofon? Az ártatlanság vélelme mellett nincs-e helye az áldozatiság vélelmének? Aki bánt, azt bánthatjuk? Hol vannak az iránytűk, merre van a Sarkcsillag?

💥 Május 03. : Azért ugye haladunk? – Exponenciálisan növekvő, ügyek iránti társadalmi érdeklődés, Lúg és Amire nincs bocsánat.

Miért kell ilyen könyveket írni és miért lesznek ezek sikerkönyvek, de legalábbis rendkívül sokat tárgyaltak? Rétegkönyv volt-e Konrád György A látogató című műve és réteg könyvek-e a ma látogatói? Mit tesznek hozzá a traumák feldolgozásához és mit a közgondolkodáshoz?

Az előadás után Vera nézői kérdésekre válaszol.

💥Jegyvásárlás: balinthaz.hu/shop/events/gyehenna-2023-elszamolnivalo-ugyeink-6 vagy a helyszínen

🌎Vera Mérő: Gehenna 2023 – Our unfinished business

New series of bi-weekly discussions with a focus on current issues that are gaining attention and shaping our world.

Tovább az esemény oldalára »