Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Grazioso Zeneszalon

  Klebelsberg Kultúrkúria Templom utca 2-10
Budapest, 1028 Magyarország
   


Km.: Lendvay József (hegedű); Detvay Mária Marcella (házigazda)

Lendvay József zenészcsaládban született. Édesapja és első tanára, Lendvay Csócsi József, a prímáskirály. A Zeneakadémián Halász Ferenc és Szenthelyi Miklós tanítványa; több neves művész (Yehudi Menuhin, Ida Haendel, Igor Ojsztrah, Jaap van Zweeden és Végh Sándor) mesterkurzusainak hallgatója volt.
Több nemzetközi hegedűverseny -Budapest, Prága, Amszterdam, Scheveningen- győztese. 1996-ban a svájci Varga Tibor Nemzetközi Hegedűverseny első helyezettje, a következő évben abszolút győztese volt.
A világ számos országában vendégszerepelt, többek között a Rotterdami Filharmonikusok, a Holland Rádiózenekar, a Birminghami Szimfonikus Zenekar és a Suisse Romande szólistájaként. Koncertmesteri feladatot is vállalt a Justus Franz és Leonard Bernstein által alapított Nemzetek Zenekaránál.
A klasszikus művek interpretálása mellett, nép és világzenei koncerteken és felvételeken is találkozhatunk nevével.

A zeneszalon különböző művészeti ágak találkozása egy kellemes esten, mintha a régi híres párizsi szalonok vendégei lennénk, ahol híres művészek léptek fel, s a vendégek a kor legjobb tudósaival, filozófusaival vitatkozhattak.

Tovább az esemény oldalára »