Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Frontáttörés – Háború és nemzedék megjelenései a kortárs közép-kelet-európai irodalomban

  Müszi Budapest, 1085 Magyarország
   

Többek közt Potozky László, Tompa Andrea, Nemes Z. Márió, Aaron Blumm, Tinkó Máté, Kollár Árpád beszélnek a háborús traumák művészeti reprezentációiról, feldolgozási lehetőségeiről és aktuális megjelenési formáiról a Fiatal Írók Szövetsége nemzetközi programján.

Február 13-án és 14-én a Fiatal Írók Szövetsége nemzetközi találkozósorozatának következő állomásán határon inneni és túli magyar és kelet-európai vendégekkel (többek közt Potozky László, Tompa Andrea, Nemes Z. Márió, Aaron Blumm, Tinkó Máté, Kollár Árpád) a háborús traumák művészeti reprezentációit, feldolgozási lehetőségeit és aktuális megjelenési formáit vitatják meg a jelenlévők a Müszi (Művelődési Szint) és a Corvintető köztes tereiben.

Az esemény apropóját Budapest második világháborús ostromának zárónapja, 1945. február 13-nak 70. évfordulója, keretét a tágabb értelemben vett régió országainak háborús és háború utáni közegei adják. A kétnapos összművészeti eseménysorozat során a problématerületek felszínre hozásának érdekében a résztvevők az első napon közösen rendezik be a beszélgetések fizikai és audiovizuális terét, egy légoltalmi pince 2015-ös reprezentációját, majd a második napon interaktív beszélgetéspanelekben vitatják meg a téma elméleti és gyakorlati vonatkozásait.

Az összegyűjtött tárgyakból létrehozott térinstalláció a Corvintető [email protected] sorozatában február 18-tól 21-ig külön is megtekinthető lesz. A kiállítás ingyenesen látogatható 18-21-én 18:00 – 23:30-ig, illetve az adott nap corvintetős eseményének a nyitva tartásáig.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők a beszélgetésekre február 13-án 17 órától 21 óráig, és 14-én 16 órától 22 óráig a Müsziben. A részvétel ingyenes!

Részletes program az esemény facebook oldalán található!

Tovább az esemény oldalára »