Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Fringe idéző

  Budapest Budapest, 1011 Magyarország
 
   


A fesztiválon feltűnt, mára befutott előadók műsora.
15 évvel ezelőtt, 2006-ban a Budapesti Tavaszi Fesztivál eseményeként rendezték meg először a Budapest Fringe-et, amely öt alkalmat élt. Az Edinburgh-ból „importált” peremfesztiválra jelentkezhetett bárki, aki meg akarta mutatni tudását, tehetségét a népes zsűrinek. 2009 volt az egyetlen alkalom, amikor korábbi évek nyertesei léptek fel, 2010-től pedig más, vidéki városokban is megrendezték.
Az idei online Fringe idézőn olyan előadó-művészeket hallhat a közönség, akik annak idején részt vettek a fesztivál műsorában, mára pedig országosan vagy nemzetközileg is elismertek lettek. Együtt szerepel – az annak idején külön bemutatkozott – dzsessz-énekesnő, Harcsa Veronika és Szabó Réka, a Tünet együttes vezetője. A hang és a mozdulat szerves együttműködésével kísérletező, határokat feszegető kutatásukból adnak ízelítőt.
Fellép a 2005-ben alapított zsidószínház, a Gólem, amely a járvány után nyitja meg új játszóhelyét a belvárosban, valamint a 2006-ban alakult Cimbaliband magyar világzenei zenekar, amely 2013-ban a Petőfi Rádió „év felfedezettje” lett, lemezei több előkelő helyezést értek el a World Music Charts Europe világzenei ranglistán.
Az alkotókkal és az egykori szervezőkkel, néhány zsűritaggal Szemere Katalin újságíró beszélget, aki 2008-ban szintén a Fringe-zsűriben foglalt helyet.
__________________________________________
Közreműködik:
Harcsa Veronika és Szabó Réka
Gólem Színház
Cimbaliband

Tovább az esemény oldalára »