Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Fotókiállítás

   

Fotókiállításra invitálja a látogatókat a Székesfehérvári Zsidó Hitközség, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, valamint a Motívum Kulturális Egyesület: Dunajszky Gábor tárlatának megnyitója január 13-án, csütörtökön 17 órakor lesz a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. Megnyitja: Barna Ágnes, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke. A kiállítást Simonyi Péter, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség alelnöke ajánlja a közönség figyelmébe. A tárlat február 13-ig, az intézmény nyitvatartási ideje alatt látogatható az érvényben lévő jogszabályok betartásával.

„Én ezt az egészet csak úgy hívom, hogy humanitografia. Olyan szó, amit magamnak találtam ki, védjeggyel van ellátva. Ezek a képek mind vagabund módjára történt csavargásaim során készültek: a mindennapok képes krónikája ez, semmi több” – fogalmaz a kiállításon látható fotókkal kapcsolatban Dunajszky Gábor.

Bár majdnem mindegyik kép háborús övezetben vagy katasztrófa sújtotta területen, illetve a „harmadik világ” valamely országában született, nem látunk rajtuk támadó fegyvereket, harcokat, vagy agresszivitást. „Az egyetlen, halvány vezérlő elv, ami az agyamban volt mindvégig, amíg fényképeztem, csak szeretet és tisztelet az emberek, az emberiség általános mivolta/létezése iránt. Más szóval fogalmazva, ezek a képek emberekről és körülményeikről beszélnek” – mondja a fotós. Emberekről, akik olyan helyeken élik a hétköznapjaikat, ahol a normálisnak gondolt életlehetőségek vagy majdnem teljesen hiányoznak, vagy réges-régen megszűntek, elpusztultak. Körülményekről, amelyek a távoli szemlélő számára elképzelhetetlenek és elviselhetetlenek, az ott lakóknak azonban – mindennek ellenére – valahogy mégis sikerült megőrizni egészségüket, becsületüket, a józan eszüket, a humorérzéküket és a jó kedélyüket, barátaikkal, családtagjaikkal együtt.

A megnyitón csak a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt. A védettségi igazolvány csak személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány felmutatásával együtt érvényes. Az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező.

Tovább az esemény oldalára »