Események betöltése

« Összes Események

FOTÓKIÁLLÍTÁS: David Těšinský: Az élet szép – Másféle szépség | Life is good – Different beauty

  Csányi5 Csányi utca 5
Budapest 7. kerület, Magyarország
   

Az élet szép egy képzőművészeti, szatirikus sorozat, amelynek fő célja a mindennapi élet sztereotípiáinak kiirtása, és részben szimbolikusan a képmutató társadalomra fókuszál. Bár a sorozat többnyire nem dokumentarista jellegű, azért néhány dokumentumértékű darabot is tartalmaz. 81 országban fotóztam le bandákat, gettókat, drogfüggőket és nagyon sok különböző szubkultúrát és sorsot, emellett a mai napig ez egy terápiás projekt a számomra, amely fotósként bennem is képes elpusztítani a sztereotípiákat, és segít leküzdeni az emberi tapasztalatok sötét oldalát. A sorozat egy folyamatban lévő projekt, amelyet 2012-től napjainkig jött létre. A képek Csehországban, az USA-ban, Belgiumban, Mexikóban, Ukrajnában, Nepálban vagy Iránban készültek.

▪️ Kiállítás időtartama: 2024. 4. 30. – 2024. 5. 20
▪️ Megnyitó időpontja: 2024. 4. 30. 18:00

ℹ️ A kiállítás a Budapest FotóFesztivál 2024 hivatalos programjának része.

***
Life is good is a fine art, satirical series. Its main goal is to kill stereotypes of everyday life and, partly, to focus on hypocritical society in a symbolic way. Even though the series is mostly non-documentary, it contains some documentary pieces as well.
Along with photographing gangs, ghettos, drug addicts and a number of different subcultures and destinies (up to this day around 81 countries and counting), Life is good is a therapeutic project that has been helpful in sense of getting rid of my own stereotypes and helped me overcome the dark side of human experience.
The series is an ongoing project launched in 2012. Pictures were taken in the Czech Republic, USA, Belgium, Mexico, Ukraine, Nepal or Iran.

▪️ The exhibition is open until May 20th, 2014.
▪️ Opening: 30. 4. 2024 6PM

ℹ️ The exhibition is a part of the official program of Budapest Photo Festival 2024.

Tovább az esemény oldalára »