Fábián Péter – Benkó Bence: A baranyai gyöngyösbokréta

  MU Színház Kőrösy József utca 17
Budapest, 1117
  jegy.hu
   

Az időpont a csendes-nyomorúságos ezerkilencszáznegyvennyolc márciusa, annak is a tizennegyedik napja. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra.
De vajon lesz-e ebből megemlékezés?
És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?

A k2 Színház nyolcadik éve volt vendége az Ördögkatlan Fesztiválnak. Ebből négyszer a fesztiválnak otthont adó falvakat járták végig, hogy a fesztivál kezdete előtt történeteket gyűjtve a helyi lakosoktól, megidézzék a baranyai negyvenes-ötvenes éveket. A társadalmi, politikai és emberi történetek izgalmas, nem dokumentarista jellegű “népszínművekké” cseperedtek a csapat által, melyeket a fesztiválon láthatott a nagyérdemű, autentikus környezetben. Ezen színdarabok utolsó fejezete, az ötödik, A baranyai gyöngyösbokréta, mellyel a k2 visszatért Nagyharsányba, hogy elkészítse a budapesti közönség által is megtekinthető történetet.

Az Ördögkatlan Fesztivál és a MU Színház jóvoltából a fővárosban is megelevenedik a második világháború sújtotta település egy napja, melynek során kiderül, hogyan is élünk mi, magyarok – saját magunk elnyomói és elnyomottai – együtt azokkal a terhekkel, melyeket a történelem reánk rótt és amely terhekkel oly nehezen vagyunk képesek mind a mai napig együtt élni.

SZEREPLŐK
Hohmann Elek, tanítóka – Borsányi Dániel
Hohmann-né Maczkó Rózi, felesége – Piti Emőke
Gitta, cseléd – Boros Anna
Steiner István, zsidó pék – Kučov Boris
Hohmann Áron, nyugalmazott méhész – Domokos Zsolt
Hohmann-né B. Gizke, felesége – Szvetnyik Kata
Korcsmár Sándor, a legnagyobb magyar – Horváth Szabolcs
Hangya Palkó bácsi, nemzeti hős – Benkó Barnabás
Rendezőasszisztens: Erdélyi Adrienn

Zene: Horváth Szabolcs
Írta és rendezte: Fábián Péter, Benkó Bence

időtartam: 60 perc
korosztály: 14+

Ugrás az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS