Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Euromed Fesztivál – izraeli fellépőkkel

  Gödör Klub Magyarország
 

Euromed Fesztivál – izraeli fellépőkkel

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum augusztus 19. és 25. között rendezi meg Kultea klubjának nyár végi kihelyezett fesztiválját a Gödör klub nyitott teraszán. A háromnapos fesztiválon 9 koncert lesz hallható összesen 27 magyar, 18 jordán, izraeli, olasz és lengyel zenész közreműködésével. A koncerteket megelőző napokban több helyszínen műhelymunkák előzik meg.

A műhelymunkákon az arab és az európai zenét több témára osztva (pl. nők a zenében; a gipsy és a jazz fusion) “tárgyalják”, és készítik fel a zenészeket a közös produkciókra. A közös produkciók az Euro-Mediterrán identitás, a kulturális különbözőségek egyenjogúságának erősítését, továbbá korunk zenei irányzatainak kétoldalú gazdagodását kívánják szolgálni Európa és Mediterrán szomszédai között.

A fellépő fiatal olasz, lengyel, jordán zenészek mellett olyan személyiségek is részt vesznek az eseményen, akik világ számos pontján közvetítették a zsidó és az arab kultúra, illetve azok összefonódását. Hallhatjuk majd Izrael két talán legkarakteresebb egyéniségét, a marokkói származású zsidó Shlomo Bart és a BBC Világzenei díjára is jelölt Yair Dalalt.

Rajtuk kívül a Jordániából elszakadt, sokoldalú ütőhangszeres- és lantművész Hani Naser is a fesztivál fellépői között szerepel, aki olyan világsztárok oldalán szerepelt, mint Santana, Jackson Brown, Ry Cooder, Hamza El Din, Paco De Lucia vagy Lou Reed. A magyarok soraiban is számos ismert, kíváló zenészt hallhatunk: Mitsoura Mónikát, Borbély Mihályt, Frenkie Látót, David Yengibarjant és Tichiti Saidot.

A fesztivál ideje alatt a Múzeum háromnapos konferenciát is szervez, melynek célja, az Euro-Mediterrán térségben zenével foglalkozó szervezetek számára kialakítandó, internet-alapú, dinamikus hálózat kialakításának lehetőségének megvitatása.

(Forrás: www.gramofon.hu)

JEvents Android JEvents IOS