Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Erdély: Nagyszeben / Drakula / csángók / finom ízek / szuper les

  Nagyszeben Sibiu, 550000 Románia
   

Határtalan barangolás Erdélyországban
2019. július 8-13.

Hat nap, öt éjszaka mesebeli tájak, közösség, finom ízek, sok-sok kilométer, Drakula kastély, borzongás, a többi rajtunk múlik. Részvételi díj kétágyas szobákban / fő: 135 ezer forint. Egyágyas elhelyezés esetén a felár 36.500 forint. Az ár tartalmazza az utazás, az idegenvezetés, a reggeli és a kiadós estebéd árakat, valamint a Hétfalusi csángó est árát és persze a szuper hangulatot.

Utazzunk el újra együtt Erdélybe, ebbe a legendákkal övezett, csodálatos tündérországba, ahol határtalan a kultúra, végtelen a történelem és ellenállhatatlanul szép a táj. Ez az a föld, amelynek minden települése magában hordoz valamit abból a teremtő fényből, amely a magyarok, székelyek, szászok, románok és zsidók szelleme nyomán sugárzott szerteszét az elmúlt századokban. Erdélyország a legyőzhetetlen emberi kultúra dicsőségét hirdeti a Partiumtól a fogarasi havasokig és Gyulafehérvártól Brassóig. Utazzunk el együtt az itt élő népek múltjába, történelmébe és jelenébe! Ritka kincseket tartogat az út minden egyes állomása, tartsanak hát velünk! Szállások Déva, Négyfalu és Alvinc.

Útvonal: Budapest – Nagyszalonta – Brád – Déva – Gyulafehérvár – Nagyszeben –– Brassó – Szinaja – Törcsvár – Brassó – Prázsmár – Fogarasi havasok – Kerc – Nagydisznód – Ópálos –Budapest.

Ez alkalommal a dél-erdélyi városok értékeivel ismerkedünk meg: Brassóban, Gyulafehérváron és Nagyszebenben. Kényelmes tempójú természetjárás a Fogarasi-havasokban. Megismerkedünk az erdélyi szászok világával, történelmével, ötletességével. Részt veszünk a hétfalusi csángó esten, ami bizonyára maradandó élmény lesz mindenki számára. Megkóstoljuk, majd jó étvággyal megesszük a „kőlepcsőt” A román királyi család nyári rezidenciája a német kastélyépítészet világába kalauzol minket. Törcsváron meglátogatjuk a Drakula kastélyt – mi igaz a legendából és mi nem? – a helyszínen kiderül Az estebédek a hagyományos erdélyi konyha ízvilágával ismertetnek meg. Ópáloson az Arad-hegyaljai bor ízében találkozunk a nyár zamatával

RÉSZLETES PROGRAM:

Július 8. hétfő – Nagyszalonta, Déva, Arany János, zsinagóga
Indulása kora reggeli órákban, a Dohány utca zsinagóga elől. Idegenvezetőnkkel, Sipos Dáviddal Nagyszalontán találkozunk a délelőtti-déli órákban.
Nagyszalonta, a csodálatos hajdúvárosban megtekintjük a Csonka-tornyot és a benne lévő felújított Arany János Múzeumot. Brád, az Erdélyi Érchegység egyik modernkori bányaközpontját tekintjük meg, majd érkezés Dévára, ahol ellátogattuk a helyi zsinagógába.
Estebéd és szállás: Déván, A három csillagos Hotel Sarmisban – ez már sokaknak ismerős 😊

Július 9. kedd – Nagyszeben, középkor, Heltai Gáspár
Nagyszeben, Szászföld fővárosa, 2007-ben Európa Kulturális Fővárosa – városnézés: gótikus székesegyház, a piacterek megtekintése, Huet-tér, Brukenthal Múzeum, a város véd-rendszere épen maradt részeinek bejárása, szabad program. Nagydisznód, Heltai Gáspár, a kolozsvári nyomdász feltételezett szülőhelye, a városközpontban található evangélikus erdőtemplom mai napig őrzi középkori jellegét. Kercben a cisztercita apátság maradványait is látjuk majd.
Estebéd és szállás: Négyfaluban, a 3 és 4 csillag között ingadozó Hanul Muresenilor. hanul-muresenilor.ro/

Július 10. szerda – Brassó, gyönyörű kilátás, zsinagóga
Brassó, a legkeletibb nyugati város – városnézés keretbe Fekete templom, Katalin-kapu, Görög templom, neológ zsinagóga, szabad program, libegőzés igény szerint a Cenkre, ahonnan gyönyörű a kilátás a városra. Prázsmár, a legnagyobb és a leglátványosabb szász erődtemplom, a világörökség része – opcionális:– Hétfalusi csángó est, megismerkedünk a hétfalusi csángók népszokásaival, népviseletével és fergeteges néptáncával.
Estebéd és szálláshely: Négyfaluban, Hanul Muresenilor

Július 11. csütörtök – Drakula, borzongás
Reggeli, majd kaland– Szinaja, Peles kastély – a román királyok nyári rezidenciáját vesszük irányba – I Károly (1866 – 1914) idején épült és mára a 21. századi Európa egyik fontos emlékműve lett. Ezután, a nyugat-európai turisták kedvenc célpontját Törcsvárt nézzük meg. A törcsvári kastély felkerült a CNN televízió által összeállított tíz legszebb kastély listájára. Van-e köze Drakulához? – a helyszínen kiderül. Drakus borzongás után Barcarozsnyót – a barcasági parasztvárat vesszük irányba, amelyet a teuton lovagok építették fel először. Trokariccsal megyünk fel a helyreállított várba, a miniatűr faluba.
Estebéd és szálláshely Négyfaluban, Hanul Muresenilor

Július 12. péntek – Gyulafehérvár, Bîlea–tengerszem
Finom reggeli, majd irány a természet – felvonózás a Bîlea–tengerszemhez (gleccser-tó) 2040 méter magasra, ahol a téli világba csöppenünk vissza. Séta a tó körül, szabadprogram. Majd irány Gyulafehérvár – Erdély ősi történelmi fővárosa, a város az erdélyi érsekség székhelye. Megtekintjük az itt található a 13. századi székesegyházat, az érseki palotát, amely a 16. században fejedelmi palotává lett, az Apor-palotát, a Batthyaneum, illetve a 18. században épült zsinagógát – a gyulafehérvári zsidó közösség volt a legrégebbi és egyben az egyetlen szefárd közösség Erdélyben, 1623-ban kaptak Bethlen Gábortól engedélyt a letelepedésre.
Estebéd és szálláshely: Alvinc, Hotel Cardinal 4* cardinalhotel.ro/

Július 13. szombat – Arad és szomorúan hazaút
Reggeli után transzfer majd utazás, hazafele de még megállunk Aradon egy kis szabad sétára vagy ebédre.

Határátlépés: a délutáni órákban. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Tovább az esemény oldalára »