Empathy Filmklub – Nagyi projekt

  Empathy Cafe & Bistro Arany János u. 31
Budapest, 1051 Magyarország
   

Az Empathy nem csak egy kávézó, hanem közösségi tér is, fontos társadalmi témák színtere. Az Empathy Filmklub ennek megfelelően csupa friss magyar filmet mutat be, melyek mind érintenek valamilyen aktuális szociális problémát. A filmek témájáról a vetítések után egyrészt az alkotókkal, másrészt a téma szakértőivel beszélgetünk.
A januári alkalommal Révész Bálint Nagyi projekt c. filmjét vetítjük, majd a rendezővel és Csizmás Klárával beszélgetünk, aki hosszú ideje az “Életet az éveknek” nevű idősek által és számára működtetett civil szervezet csapatát erősíti. A téma az idősgondozás, moderál: Nagy Detti.
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött: goo.gl/WuQmZQ

Szinopszis:

A film három fiatalember felnőtté válásának és nagymamáik múltjának története – egy tényleges és egy szimbolikus utazás formájában. Ahogyan a fiúk bebarangolják Európát, a nagyik – egy angol kém, egy náci németországi táncosnő és egy magyar kommunista holokauszttúlélő – felelevenítik élményeiket, egy virtuális utazás is kibontakozik a huszadik század történelmébe.
Révész Bálint szellemes és friss hangvételű dokumentumfilmje sikerrel szerepelt a nemzetközi filmfesztiválokon, és elnyerte a magyar filmkritikusok legjobb dokumentumfilmnek járó díját.
“Az eltűnőben lévő generációval csak felszabadultan és korlátok nélkül szabad beszélgetni, másra nincs már idő.” Révész Bálint

színes, feliratos, magyar-angol dokumentumfilm
eredeti cím: Granny Project
Rendező: Révész Bálint
Hossz: 89 perc
Gyártási év: 2017
Korhatár besorolás: 12 éven aluliaknak nem ajánlott
Tervezett bemutató: 2018. november 1.
Forgalmazó: Elf Pictures

A rendezvényt a film forgalmazója, az ELF Pictures támogatja.
A Nagyi projektről még több infót a film hivatalos Facebook oldalán tudhatsz meg: www.facebook.com/GrannyProject/

Ugrás az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS