Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Emlékezni és emlékeztetni • Nyitókoncert – Camerata Orphica Kamarazenekar

  BMC – Budapest Music Center Mátyás u. 8
Budapest, 1093 Magyarország
   


Az ünnepelt francia karmester, Amaury du Closel által megálmodott project, a ‘Forum Voix Etouffées’ (Elnémított hangok), egy igen fontos megállója Budapest, ezen belül is a Zsidó Művészeti Napok nyitókoncertje, a Budapest Music Centerben. A project 2008 óta járja Európa különböző országait, az Európai Unio Programjának ‘Europe for Citizens’ részeként, több mint 12 országban, többek között Lengyelországban, Litvániában, Görögországban, Bulgáriában, Romániában és Ausztriában volt hallható.

A több koncertet felölelő project hiánypótló, hiszen nemcsak bepillantást enged a nácizmus által, 1933-1945-ig elnémított zeneszerzők munkásságába, de e sötét korszak következményeit vizsgálja, ritkán műsorra tűzött zeneműveken keresztül, egészen 1989-ig bezárólag. Minden egyes mű egy-egy hiányzó láncszem, amely a késő romantika, a századforduló és századelő zenéjét szorosan fűzi össze a mai kortárs zeneművészettel.

A budapesti hangversenyen Amaury du Closel ezúttal a bécsi Camerata Orphica Kamarazenar élén, Erwin Schulhoff, Karl Amadeus Hartmann es Mieczislaw Weinberg ritkán hallható műveit mutatja be.
Az est szólistája, Korcsolán Orsolya, hegedűművész.

Bővebben
Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS