Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Elfeledett szomszédaink

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
 

A pápai zsidó múlt 13 db tematikus tablón került feldolgozásra (betelepedés, zsinagóga, rabbik, iskola, egyleti élet, kereskedelem, ipar, antiszemita zavargások, strand, munkaszolgálat, mentési kísérletek, kirekesztés és deportálás). Dr. Gyekiczki András előadása.

Szeretettel látunk erre a bemutatóra – ha nem is vagy pápai születésű, vagy Pápához kötődő, de a téma érdekel. Örömmel értesítjük mindazokat, akik máig meghatódva gondolnak a pápai zsinagógában 2012-ben bemutatott “Elfeledett szomszédaink” című kiállításra, hogy további kiállítási anyaggal készült el a témában Dr. Gyekiczki András.

Az előzményekről:

Az Elfeledett szomszédaink c. kiállítás 2012-ben 31 tablón 45 pápai és környékbeli család történetét mutatta be. Pápa város önkormányzatának megrendelésére 2015-ben további 57 családról, nevezetes személyről készült 87 tabló. A pápai zsidó múlt 13 db tematikus tablón került feldolgozásra (betelepedés, zsinagóga, rabbik, iskola, egyleti élet, kereskedelem, ipar, antiszemita zavargások, strand, munkaszolgálat, mentési kísérletek, kirekesztés és deportálás). Mindez egy állandó kiállítás anyagát képezné, amelyik ez év nyarán nyílt volna meg a pápai zsinagógában. A kiállítás helyett a PÁZSIT (Pápai Zsidók Társasága) rendezvényén mutatja be annak alkotója, Dr. Gyekiczki András. A teljes anyagot 2 részben, vetített előadás keretében ismerteti az érdeklődőknek.

Szervező:
Pápai Jutka és Friebert Zsuzsi (Pápai Zsidók Társasága)
Köszönettel vennénk részvételi szándékod visszajelzését a [email protected] e-mail címre

Ingyenes program!

Pápai zsinagóga