Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Dukay 70+1 – A Budapest Sound Collective és a Szent Efrém Férfikar

  Rumbach Zsinagóga Rumbach Sebestyén utca 11-13
Budapest, 1075 Magyarország
   


Johann Sebastian Bach- Anton Webern: Ricercar a 6
Anton Webern: Symphonie op 21
Dukay Barnabás: Alleluja
Henry Purcell: in nomine a 6
Jean L’Héritier: Nigra Sum
Thomas Tallis: Miserere nostri
Morton Feldman: Structures vonósnégyesre
Morton Feldman: Only
Morton Feldman: Christian Wolff in Cambridge
Charles Ives: A set of three pieces – Hymn
Dukay Barnabás: Magány és csend – motetta a 7
Joseph Haydn: 3. szimfónia

Tisztelgés Dukay Barnabás zeneszerzői és pedagógiai munkássága előtt. Az ilyenkor szokásos szerzői est helyett a program Dukaynak kedves, gondolkodásmódjához közel álló szerzők műveiből áll össze, saját szerzeményeivel kiegészülve. A koncert kurátora és karmestere Dubóczky Gergely.

A Budapest Sound Collective 2014. óta működik projektzenekarként. Az együttes művészeti vezetője és karmestere Dubóczky Gergely, aki a kísérletező, új formákat kereső, avantgárd formációt saját ötleteinek megvalósítására hozta létre. Célkitűzése, hogy akár más művészeti ágakat is bevonva, újfajta megközelítésben mutassa be a kortárs és a klasszikus műveket.

A Szent Efrém Férfikart, Magyarország legnépszerűbb énekegyüttesét 2002-ben alapította a Liszt- és Érdemes Művész Díjas Bubnó Tamás. A Szent Efrém Férfikar kezdetben a bizánci rítusú kereszténység rendkívül változatos zenéjére specializálódott és ezzel a repertoárral ért el sikereket hazájában és külföldön egyaránt. A nyolctagú együttes rendszeresen koncertezik Magyarországon és világszerte. Tizenhárom lemezük jelent meg. Az együttes tagjai sokoldalú kamaraénekesek, akik átiratokat, átdolgozásokat és saját műveket is készítenek a Szent Efrém Férfikar számára. A Dukay 70+1 koncert alkalmából nőikarral kiegészülve lépnek színpadra.

Az épület szent hely, ezért ennek megfelelő ruházatban érkezzen. Férfiaknak fedetlen fővel a zsinagóga területén tartózkodni tilos. A belépéskor biztonsági ellenőrzést végeznek, emiatt lehetőség szerint jóval a kezdés előtt érkezzen.

Tovább az esemény oldalára »