Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Elmarad // Dudu Tassa & The Kuwaitis

  Müpa Budapest Komor Marcell utca 1
Budapest, 1095 Magyarország
   

Magyarország kormányának döntése értelmében, az egészségügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos iránymutatásokat követve a Müpa a továbbiakban is zárva tart, ebben az időszakban – egyelőre április 30-ig – minden tervezett előadása elmarad.

A Müpa saját szervezésű, áprilisi előadásaira megvásárolt jegyeket a kifejezetten erre a célra létrehozott online felületen váltjuk vissza, az ezzel kapcsolatos tudnivalókról az alábbi aloldalon adunk részletes tájékoztatást: www.mupa.hu/jegyvisszavaltas

////

Az izraeli Dudu Tassa tizenhárom éves volt, amikor 1990-ben Loving The Songs címmel megjelent első albuma. Csodagyereknek tartották, és annak megfelelően sorra ontotta is a lemezeket, de Nyugaton csak a 2009-es In the End You Get Used to Everything keltett visszhangot, melyen a Radiohead gitárosa, Jonny Greenwood is szerepelt. Az igazi csoda azonban még váratott magára két évig, amikor egy ládikóban Dudu rátalált nagyapja és az ő testvére felvételeire.

A modern iraki zene megteremtőiként jegyzett Daoud és Saleh Al-Kuwaiti a legnépszerűbb szerzők közé tartozott a múlt század első felében, akiknek az arab zenei világ olyan csillagai kérték közreműködését, mint Umm Kulthum és Mohamed Abdel Wahab. Aztán az első arab-izraeli háború kitörése után Izraelben telepedtek le, és az Izraeli Rádió arab zenekarának szólistáiként ragyogtak tovább, azon kevesek közt, akiket egyaránt csodált az arab és a zsidó hallgatóság. A gitáros-énekes Dudu Tassa rögvest a maga rockos képére gyúrta szerzeményeiket: 2011-ben Dudu Tassa and the Kuwaitis, 2015-ben Ala Shawati, 2019-ben pedig El Hajar című lemezeivel hajtott fejet elődjei előtt – megalkotva a klasszikus arab dalok, a progresszív „irak ‘n’ roll” és az elektronikus zenék különleges elegyét. Ennek a három albumnak az esszenciájával érkezik hazánkba, hogy a közel-keleti és messzi nyugati koncerttermek után a Müpa közönségét is elvarázsolja.

///

A Müpa social media házirendje:

www.mupa.hu/rolunk/hazirend#kozossegi-media-hazirend
www.mupa.hu/en/about/rules#social-media-policies

Tovább az esemény oldalára »