Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Design Hét Budapest 2014: EightDays

  Izraeli Kulturális Intézet Paulay Ede utca 1
Budapest, 1061 Magyarország
 

Design gondolkodás és vallási tradíció a kortárs Judaikában – workshop és kiállítás a Design Hét Budapest 2014 rendezvénysorozat keretében az EightDays Designnal és Bircsák Eszterrel október 5-6-án.

Az EightDays Design csapata már első tárgyának megalkotásakor is azt a gondolatot feszegette, hogy hogyan képes a kortárs design kultúra egy tradicionális zsidó tárggyal eggyé olvadni és a kortárs igényeket, esztétikai és kulturális sokféleséget kiszolgálni.

A Budapest Design Hét keretében formatervezést tanuló diákokkal a csapat szeretne továbblépni és megismerve a jelenkori igényeket, új tárgyakat alkotni, hiszen a zsidó vallás ünnepei is változtak az évezredek alatt, attól függően, hogy a közösség hol és hogyan élt.

Workshop: október 5-6., 10:00-18:00

Az EightDays egy interjúkon alapuló, terméktervező workshoppal várja a látogatókat és az azon készült, prototípusokból kiállítást szerveznek diákokkal a kortárs design gondolkodás és a tradicionális zsidó judaika ötvözésére. A programot inspiráló előadásokkal és 3D technológia prototipizálásával teszik még izgalmasabbá. Az interjúsorozat különböző korú és élethelyzetű zsidó emberekkel készült, akiket a tradícióhoz, a mindennapi zsidó élet megélésében használt tárgyaikról kérdeztek. A workshop 10-15 formatervező diákkal kétnapos workshop keretében prototipizálják az interjúkon alapuló tárgyakat, amik képesek a kortárs igényeket és a tradíciót is képviselni. A workshop vezetője: Orlai Balazs. Iniciátor: Bircsák Eszter. A tárgyakból kiállítás is nyílik.

Regisztráció (szeptember 25-től, max. létszám alkalmanként 15 fő, részvételi díj 2500 Ft / fő): [email protected]

Előadások: (regisztráció nem szükséges)

Judaika, avagy tárgyak a zsidó kultúrában: Toronyi Zsuzsanna
A judaika vallasi hattere: dr. Verő Tamás rabbi
Tárgyat alkotni: a tárgytervezés elmélete: Szentpéteri Márton.

facebook.com/EightDaysDesign

Szervező: EightDays, Magyar Zsidó Levéltár, Izraeli Kulturális Intézet

A program a Budapest Design Hét 2014 keretében valósul meg.