Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

De addig mi lesz?! – Zsidó Közösségi Fórum konferencia a jövőnkről

  Budapest Főváros Levéltára Teve utca 3-5
Budapest, 1139 Magyarország
   

A nyilvánosság számára nyitott munkakonferenciát rendez De addig mi lesz? címmel június 26-án és 27-én a Zsidó Közösségi Fórum Szövetség (ZSKF) a Fővárosi Levéltárban. Az esemény célja, hogy egy olyan fórumot teremtsen a magyar zsidó civil és/vagy egyházi szervezetek számára, ahol szakmai elvárások mentén tudnak egymással átfogó beszélgetést folytatni a közösség jövőképéről.

Az ilyen fórumok a közösség széttagoltsága miatt hiányoznak a mindennapi működésből, pedig a magyarországi zsidóság jövőjének alakításában elengedhetetlen azon civil és egyházi erőforrások együttműködése, akik az élet meghatározó területein már hasznos tapasztalattal, erőforrásokkal, elkötelezettséggel és szándékkal bírnak.

A 22 zsidó civil szervezetet magában foglaló ZSKF tagsága a tervezett konferenciától rövid távon azt várja, hogy létrejöjjön a találkozó, amelynek a közös témái mentén dolgozó szervezetek munkacsoportjai között középtávon megkezdődne és fennmaradna egy aktív és előremutató munkakapcsolat.

Mindez hosszú távon a magyarországi zsidó közösség kulturális és szociális hálójának megerősödését szolgálja, és a rendelkezésre álló erőforrásokkal való jó gazdálkodást segíti. Az ide meghívott szervezetek képviselőikkel, azokat a problémákat kezdik közösen megbeszélni, amelyek előreláthatóan a következő 10 évben meghatározóak lesznek – felvázolják a helyzetet, felvetik a problémákat, jó gyakorlatokat mutatnak be és együttműködést kezdeményeznek a közös ügyekben.

Az eseményen szó lesz civil szervezetek forrásteremtéséről, zsidó művészetről, zsidó civilek és a nagy egyházak kapcsolatáról, zsidó fiatalok jövőképéről, az újságírás és a szabad sajtó jövőjéről, zsidó formális oktatásról, de a résztvevők arról is beszélgetni fognak, hogy milyen lesz Magyarország és Európa 10 év múlva.

Részletes program hamarosan.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni itt lehet: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdO0d1U7OXARpEN8WYuYBRjodx3m4PXTdfgaqWa9D4_AkVXcg/viewform

Tovább az esemény oldalára »