Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Csillagtúra Albániában a Salom Klubbal és a TS TOURS-szal

  Albanien Shqipëria
   


8 nap/7 éjszaka

► Elhelyezés, ellátás: helyi 4*-os tengerparti szállodában, kétágyas szobákban, teljes ellátás (reggeli- könnyű ebéd- vacsora)
► Egyágyas felár: 165 €
► Utazás: RYANAIR légitársaság járataival Budapest – Korfu – Budapest útvonalon menetrend szerinti járattal (változhat)
► Repülőjegy ára: 75 000 Ft/fő (illetékkel, csomag pótlékkal)
► Részvételi díj: 580 €/fő. A részvételi díj tartalmazza, a fent leírt útvonalra repülőjegy árát turista osztályon, szárnyashajó költsége Korfu-Sarande, és vissza, az utazás során légkondicionált luxusautóbusszal történnek a transzferek. 7 éjszaka szállás, kétágyas szobákban, teljes ellátás, a feltüntetett programok belépőkkel, magyarul beszélő idegen-vezetővel, Bp-ről utazó csoportkísérővel.

► ► Program ► ►

1. nap ► szeptember 1. Csütörtök ► Elutazás Bp-ről Korfura. Érkezést követően a csomagjainkat felvesszük és a korfui kikötőben szárnyashajóra szállunk és megkezdjük tengeri hajózásunkat Sarande városába.Szállás, vacsora Sarandéba.

2. nap ► Péntek ► Reggeli után, busszal indulunk, Gjirokastrába. Út közben megtekintjük a „Kék Szem” forrást, amely egyedülálló geológiai jelenség. A forrást a hegyekből lezúduló vizek táplálnak, és gyönyörű kék és zöld színekben pompázik. Vize kristálytiszta, melyet a forrásnál található büfében frissítőként szolgálnak fel. Majd Gjiokastrában városnézés szépen fennmaradt óvárosa az ottomán időket idézi. A palakővel fedett boltíves házak, szűk macskaköves utcák és az 1872-es tűzvész után újjáépített bazár felejthetetlen élményt nyújt a látogatónak. Látogatást lehet tenni a gyönyörű állapotban megmaradt fellegvárban, ahol egy, a hidegháborúból megmaradt repülőgép van kiállítva. A város másik nevezetessége, hogy Enver Hodzsa itt született. Szülőháza ma néprajzi múzeumként működik. Busszal folytatjuk utunkat, Durresbe. Szállás, vacsora, Szombat fogadás Durresben.

3. nap ► Szombat ► Szabad program, Duresben–fakultatív séta a városban, vagy a kikötőben.

4. nap ► Vasárnap ► Reggelinket követően utazunk Beratba, Albánia egyik legősibb településére, melyet az “Ezer Ablak Városának” is neveznek. A város fölé magasodó sziklára épült várnegyed megtekintése: Vár, Onufri Ikonmúzeum, majd a városközpontban található Király-mecsetet és a Helveti-imaházat kívülről megtekintjük. Innen továbbutazunk az apollóniai régészeti parkba. A görög telepesek alapította várost kereskedelme tette naggyá, a római időkben Apollón isten egyik kultuszhelye, kulturális központ volt. Visszautazás Durresbe. Szállás, vacsora Durresben.

5. nap ► Hétfő ► Reggeli után utazás Tiranába, Albánia fővárosába, ahol megtekintjük a Szkander Bég és a Teréz Anya teret, városnézést követően, innen délről észak felé vesszük az irányt és megtekintjük Kruja várát és városát. Kruja vára az albán nép egyik nemzeti szimbóluma: a 15. századi hős, Kasztrióta György (más néven Szkander bég) szülőhelye és hadiszállása, amely közel harminc éven keresztül verte vissza az oszmán sereg támadásait. Visszatérünk Albánia elsőszámú kikötővárosába Durresbe, ahol megtekintjük az Amfiteátrumot, melyet a 20. században fedeztek fel teljesen véletlenül, kútásás közben és a híres durresi városfalat. Szállás, vacsora Durresben.

6. nap ► Kedd ► Reggelinket követően megkezdjük utazásunkat Sarandéba, az ország déli részére. Utunk végig vezet az albán riviérán, mely gyönyörű kilátást nyújt a Jón – tengerre. Útközben megállunk Vloreban, az „Albán függetlenség szimbólumának” városában és Borschban egy kávézónál, mely arról híres, hogy a felette lévő hegyi patak a kávézó terasza alatt és asztalai közt folyik. Sarandéba érkezéskor megtekintjük a bizánci kori zsinagóga romjait. Szállás, vacsora Sarandeban.

7. nap ► Szerda ► Sarande egy nyaralóhely és kikötőváros egy gyönyörű tengeri öbölben, ahol környék szerte régészeti ásatások folynak. A mai kirándulásunk a legnagyobb részben feltárt lelőhelyre, Butrintiba vezet, mely a különböző korokban/birodalmakban egy stratégiai fontosságú hely volt és így minden korszak és birodalom otthagyta kézjegyét Rómától Nagy Sándoron keresztül a török uralomig. Szállás, vacsora Sarandeban.

8. nap ► Csütörtök ► Délelőtt komppal átkelünk Korfura és a délutáni Ryanair repülőjárattal utazás Bp-re

► ► A programváltozás jogát fenntartjuk! ► ►

► Befizetési határidő
Jelentkezéskor fizetendő, legkésőbb 2016. július 15-ig a repülőjegy ára 75 000 Ft- és 580 €. A részvételi költséget lehet Euróban, vagy Ft-ban fizetni (az árfolyamot minden esetben a TS Tours Utazási Iroda határozza meg, az Euro árfolyamának függvényében).
Befizetéskor mindenki hozza el azt az úti okmányt, amivel utazni kíván. Érvényes kártyás új személyi igazolvány, vagy útlevél, mert le kell fénymásolni. A repülőjegy vásárláshoz igazolni kell az utas valódiságát.
Aki útlemondási biztosítást akar kötni, annak csak úgy van rá lehetősége, ha a teljes útiköltséget, részvételi díjat befizeti. A biztosítási összeg ennek 1,5%-a egyszeri 4.000.-Ft. Az útlemondási biztosítás megkötésével, a biztosító vállalja, hogy a befizetett összeg 80 %-át téríti meg a betegségből adódó útlemondás esetén, melyet orvosi okirattal kell igazolni. Csoportos poggyász és baleset biztosítás megkötésére is van lehetőség, melyet indulás előtt, a csoport találkozó alkalmával lehet megkötni.

► Csoport találkozó időpontja
2016. augusztus 9. kedd 16 óra, helyszíne a Bálint Ház, Salom Klub a csoport találkozó alkalmával jelen lesz az utazási iroda képviselője, és minden kérdést fel lehet tenni az utazással kapcsolatban, valamint mindenki megkapja az utas tájékoztatót,és a szerződést.

Amennyiben valaki egyedül jelentkezik, de szívesen elfogad szobatársat a kétágyas elhelyezés miatt, azt kérem, jelentkezéskor közölje!
Három ágyas elhelyezésre is van lehetőség, de abban az esetben a szobákat pótággyal látják el, és nincs külön kedvezmény.

► Jelentkezés
Salom Klub (Bálint Ház) Repper Ritánál +36 1 791 0116 vagy [email protected] e-mailen vagy
TSTours Utazási Iroda (1089, Illés utca 12.) +36 30 360 50 40 vagy [email protected], www.tstours.hu

//////////////////////////////////////////////////////////

A Bálint Ház Salom Klubja a Holokauszt túlélők, a nyugdíjasok és a középgeneráció klubja. Rendszeresen szervezünk kirándulásokat, kulturális és közösségi programokat.

Információ: Repper Rita – [email protected]

Részletes információ a klubról itt található: www.balinthaz.hu/salomklub
Tovább az esemény oldalára »