Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Csárdáskirálynő Fesztivál

  Budapesti Operettszínház Nagymező utca 17
Budapest, 1066 Magyarország
 
   


„A sportban az olimpia a népek, nemzetek békés versengésének jelképe. Örvendetes, hogy már jó ideje létezik a színház világában is ilyen világméretű esemény, a Színházi Olimpia.

Az, hogy jövőre Budapesten rendezik meg, kiváltképp erős üzenetértékű. Felmutathatjuk nemzeti-kulturális örökségünk értékeit az egyetemes megmérettetésben.

Az operett az előadóművészet Gesamtkunstwerkje. A magyar operett előadásában biztosan világelsők vagyunk. Nem szorulunk senki utánzására. Saját kútfőből merítkezve, nemzeti kulturális örökségünk hagyományait követve tudunk olyan előadást nyújtani, amelyet a világon mindenki képes megérteni, befogadni: Izraeltől Münchenen, Bécsen át Dubajig az Operettszínház társulata mindenütt katartikus lázba hozza a nézőket. A színházi olimpia ezúttal lehetőséget kínál számunkra, hogy egy Csárdáskirálynő-minifesztivál keretében mérettessünk meg: derüljön ki, hol helyezkedünk el a műfajon belül a nemzetközi palettán, felkínálva a magyar közönségnek az összehasonlítás lehetőségét két külföldi társulat Csárdáskirálynő-értelmezésével is.” /Kiss-B. Atilla főigazgató/

Tovább az esemény oldalára »