Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Családmodellek, szivárványcsaládok és mozaikcsaládok

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
 

Vegyes házasság – vegyes érzelmek – Zsidó családok nemre, korra, vallásra való tekintet nélkül. Verő Tamás, Raj Ferenc, Gyurkó Szilvia, Iványi Gábor. Kívül-belül zsidó vircsaft a Bálint Házban!

Beszélgetéssorozat olyan ügyekről, amelyek egyaránt érintik a hazai társadalmat és a zsidó közösséget. 2015 őszén induló új sorozatunkban olyan témákat járunk körbe, mint a szorongás, a korrupció, a bevándorlás, Trianon képe, a családmodellek változása, vagy például az olvasási szokások átalakulása. A beszélgetéseken szakértőkkel, művészekkel, tudósokkal vitatjuk meg, hogy a zsidó közösséget érintő kihívások miként jelennek meg a hazai, vagy európai társadalomban, és fordítva. A hagyományos zsidó család csak vegyes házasság lehet: vegyes neműek közötti frigy. Nagyszüleink generációja a zsidók és nem-zsidók közötti szerelemben látja a zsidóság végének rémképét. Az ortodoxia számára értelmezhetetlenek a meleg párok, a reformok számára a Biblia szigora értelmezhető nehezen. De akkor hová álljanak a belgák, és mi lesz ebből a gyerekből, ha nagy lesz? A családmodellek, szivárványcsaládok és mozaikcsaládok témáját járjuk körbe Büchler András moderálásával.

Vendégek: Verő Tamás neológ rabbi, Raj Ferenc reform rabbi, Dr. Gyurkó Szilvia pszichológus, Iványi Gábor lelkész

 Zsidó vircsaft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jegy


Belépő: 900 Ft
Kedvezmények: Bálint Ház tagságival: 700 Ft; Nyugdijas és felsőokatatási diákigazolvánnyal: 700 Ft
Bálint Ház Hűség Kártyával ingyenes.

Középiskolás diákigazolvánnyal ingyenes.
Sajtójegyért kérjük, hogy regisztráljanak a [email protected] címen. Ha ír a rendezvényről, ingyenes belépést biztosítunk.

 

 

 

JEvents Android JEvents IOS