Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Csak a szívem érzi • Szirtes Edina Mókus és Lukács Miklós koncertje

  Frankel zsinagóga Frankel Leó út 49
Budapest, 1023 Magyarország
   


Két zseniális zenész a hegedű, az ének és a cimbalom nagy mesterei, a Zsidó Művészeti Napokon.

Azontúl, hogy mindkét muzsikus hetethét-műfaji-határon innen és túl szolgál zenei produkciókat, zenésztársakat, zeneszerzőket, talán úgy lehet legjobban elképzelni, mit tartogat a közös koncertjük, ha elhisszük, hogy ezen az eseményen a cím, nem csak ‘cégére’ az estének, hanem a lényege, esszenciája, minden levegővétele, minden szívdobbanása.
Nem több, s nem is kevesebb annál…
Ahogyan érzik… Egymást, a hangokat, zenei folyamatokat, odafigyelve honnan ered, merre tart, megjósolni, előre meghallani a ‘zenei jövőt’. Azokban a pillanatokban, amikor a konkrét dalokon túl az improvizáció veszi át a hatalmat, ott ez különösen érvényes.
Mindenképpen végtelen izgalommal telve, hiszen annyi, de annyi felől érkeztek, s olyan sok hatással a tarsolyukban. Ezt azonban nem lehet csak úgy egymásra és a Tisztelt Közönségre zúdítani. A hangverseny dramaturgiája szerint, érzékenyen terelgetni kell a Befogadót, hogy átélhessen szépséget, fájdalmat, katarzist, álmodozót, szerelmeset, vágyakozót, felvilágosodót…
Ehhez nagyon jó társak olyan költőóriások versei, mint Radnóti, Szép Ernő, József Attila, melyeket megzenésítve adnak elő.
Műfaji szempontból a népzene a klasszikus zene, kortárs zene és a jazz azok, amik összefonódva, átölelve egymást lépten nyomon váltakoznak, természetesen rengeteg improvizációval. De megszólal Bartók egyik műve és Bach feldolgozás is.

Csak úgy, ahogyan a szívünk érzi…

(Nézőink az érkezés sorrendjében foglalhatják el helyüket!)

Fotó: www.vajdatamas.hu
Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS