Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Clean-up & documentation day with volunteers

   

magyar szöveg az angol alatt 🙂

We’re glad to invite you to our first family clean-up and documentation event. Everybody is welcome, from children to the elderly.

You can volunteer for:

Cleaning activities and gardening: no special skills required for this activity! We will choose a section of the cemetery (we’ll communicate to you very soon), which will be destined for clean-up.

OR

Documenting the graves (for our new photo archive): on those sections that had already been cleaned-up by our organization, volunteers may take pictures of the graves, which will be published on our website’s database of the cemetery’s graves.

As that the cemetery is far away from the city, we advise you to bring water and snacks, and make sure you bring some mosquito repellent with you. Wear comfortable clothes, and men don’t forget to wear a hat, as this is a religious site.

We have gardening tools for about 10 people. So please bring you own flower scissors, gloves and brushes with you, if avialable.

With public transport, you can choose from the following options.
Tram 28 terminates right next to the cemetery
by tram 37 until the Christian cemetery, from there on foot (1 km) or by bus 68 until “Jewish Cemetery” (Izraelita temető)
by metro line M3 until Kőbánya Kispest, from there by bus 68 until “Jewish Cemetery” (Izraelita temető)

Parking will be free for our volunteers!

Travel time from city centre
by car: about 30 minutes
by public transportation: about 60 minutes

24 hours before the event we will inform you on Facebook if we have to postpone the event due to bad weather. Hopefully not 🙂

************************************************************************
Örömmel hívjuk Önöket az első családi temető takarítási és dokumentálási eseményünkre, amelyre vasárnap, június 30-án, reggel 9.30 és délután 3 óra között kerül sor. Minden korosztályt szívesen látjuk, a gyerektől az időskorúig.

Reggel 9.30-kor találkozunk a temető főbejáratánál, ahonnan együtt elsétálunk a kiválasztott parcellához.

Az alábbiak szerint önkénteskedhet:

Temetői takarítás és kertészkedés: nem kell különös képesítés! Kiválasztunk egy erre alkalmas temetői parcellát (rövidesen közöljük, hogy melyiket), amelyet majd kitakarítunk.

vagy

Sírok fotós dokumentálása: A már korábban kitakarított parcellákban lévő sírkövekről készíthet fotókat, amelyek majd egy fotóarchívumba kerülnek a honalpunkon.

Mivel a temető messze van a várostól, javasoljuk, hogy hozzon magával vizet és elemózsiát és esetleg szúnyogirtót is. Viseljen kényelmes ruhát és a férfiak ne feledjék a kalapot, sapkát, mivel ez egy vallási hely.

10 fő részére van kertészeti felszerelésünk. Emiatt kérem hozzanak virágollót, kesztyűt és seprűt/kefét, ha van rá mód.

Tömegközlekedéssel az alábbiak között választhat. Kérjük, hogy számoljon kb. 1 órával a városközpontból.

a 28-as villamos végállomása a temető előtt van.
a 37-es villamossal eljöhet a köztemetőig. Onnan vagy besétál a zsidó temetőig vagy a 68-as busszal utazik tovább (izraelita temetőig).
3-as metróval Köbánya Kispestig, onnan a 68-as busszal az izraelita temetőig.

Az önkéntes részére a parkolás ingyen van.

Utazási idő a városközpontból:
kocsival kb. 30 perc
tömegközlekedéssel kb. 60 perc

Kik vagyunk?

A Zsidó Temetők Barátai Non-profit szervezet 2016-ban alakult. A célunk rövid távon a temető megmentése, hosszú távon pedig a méltó megőrzése. Legyen a Kozma utcai zsidó temető egy ápolt, európai elvárásoknak megfelelő, az elhunytakra nézve méltó állapotban lévő, idősebbek és fiatalok számára egyaránt látogatható emlékező hely. Szeretnénk megakadályozni, hogy ez a történelmileg nagy jelentősségű sírkert elpusztuljon és a jövő nemzedékek részére már ne legyen elérhető.

Miért önkénteskedjen?

A Kozma utcai zsidó temető a világ öt legnagyobb zsidó temetők egyike és 400 000 ember utolsó pihenőhelye, akik közöl sok a magyar híresség, mint Hajós Alfréd vagy Bródy Sándor. Ez a történelmileg kimagasló emlékhely, amely ma is működik, nagyon rossz állapotban van és sürgős karbantartást igényel.

Ez a rendezvény mindenkinek ad alkalmat, hogy hozzájárulhasson a Budapesti zsidó örökség megvédésében és segítsen életben tartani a magyar zsidóság múltját és jelenét.

Kérjük kövessen Facebookon: www.facebook.com/BudapestJewishCemetery

24 órával a rendezvény előtt Facebookon kiírjuk, hogy rossz időjárás miatt el kell-e halasztani a rendezvényt. Reméljük, hogy nem 🙂

Bármilyen kérdés esetén kérem írjon: [email protected] vagy [email protected]

Tovább az esemény oldalára »