Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Cinema Sabaya filmvetítés és „Nők a kamera mögött” beszélgetés

  Restro Puskin Semmelweis u. 2
Budapest, 1052 Magyarország
   

A Cinema Sabaya című film vetítése, majd „Nők a kamera mögött” beszélgetés.

A filmről:

Cinema Sabaya
izraeli dráma
héber, angol és arab nyelven, magyar – angol felirattal
91 perc

Ne félj, csak magunk vagyunk, meg a kamera.
Nyolc nő, zsidó és arab vegyesen, részt vesz egy úgynevezett videó-workshopon, mely hamar csontig hatoló csoportterápiává alakul. Jó ez nekik? Reméljük a legjobbakat.

A filmről bővebben: zsifi.org/cinema-sabaya

Nők a kamera mögött

Van ennek a címnek egyáltalán értelme? Létezik olyan, hogy női rendezés, női szem, női téma vagy teljesen mindegy, milyen nemű személy áll a kamera mögött?

A bát micváját (lányok felnőtté érésének éve a zsidóságban) ünneplő 12. Zsifi idén kiemelten foglalkozik a nők szerepével, ezért „női” filmeket vetítünk és utána női témákat feszegető programokat rendezünk. A Cinema Sabaya c. izraeli film vetítése után a filmiparban dolgozó nőket kérdezünk szakmájukról, tapasztalataikról, véleményükről.

A vetítés után NAGYPÁL ORSI rendező és GROSAN CRISTINA rendező beszélgetnek. Moderátor: MOSKOVICS JUDIT televíziós újságíró

Időpont: december 1. péntek
Vetítés: 17:30-tól
Beszélgetés: 19:15 – 20:45
Helyszín: Puskin Restro

———————————————-

12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál
2023. november 29. – december 3.

Idén lesz a ZsiFi nagykorú – bát micva korba lépett a filmfesztivál! Idén is elhozzuk nektek a tavalyi és az idei legjobb izraeli és zsidó témájú filmjeit, most több női témával és alkotóval, mint eddig!

A fesztiválról bővebben: zsifi.org/

A filmfesztivál szervezője a JCC Budapest – Bálint Ház.
A rendezvény fő támogatói az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC), a Thalheimer család, a Német Szövetségi Köztársaság Külügyi Hivatala, valamint Izrael Állam Nagykövetsége.
További partnereink: MERKAZ – Héber és Izraeli Kulturális Központ, Francia Intézet, Goethe Intézet, Osztrák Kulturális Fórum, Fővárosi Önkormányzat.

🌎 This year ZsiFi celebrates its 12th birthday – the film festival has reached its bat mitzvah age! A always, we bring you the best Israeli and Jewish-themed films from last year and this year as well!

Screenings: Puskin Art Cinema, Művész Cinema
Tickets go on sale on 16 November. Stay tuned!

🎥 The event includes pre-premiere screenings, feature and documentary films, and more!

Tovább az esemény oldalára »