Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Caramel – Nyitott övezet

  Dohány utcai Zsinagóga Dohány utca 2
Budapest, 1074 Magyarország
   


CARAMEL – NYITOTT ÖVEZET
vendég: Rudas Dániel kántor

Molnár Ferenc Caramel. Énekes-dalszerző, 10 éve állócsillag, alighanem a legjobb férfihang a hazai könnyűzenében. Többszázezres rajongótábor, teltházas Aréna koncertek, platina- és aranylemezek, klasszikussá lett dalok fűződnek nevéhez. A névhez, melyet szinte mindenki ismer. A mögötte rejlő élményt, személyiséget viszont csak azok ismerhetik, akik élőben is látták. Caramel zenekarával ezúttal a patinás Dohány utcai Zsinagógában ad koncertet, melynek keretében a templom kántora, Rudas Dániel is fellép. Egyszeri, kihagyhatatlan alkalom a lélekből fakadó zene kedvelőinek.

A koncert alcíme új, Elzárt Övezet című slágerére utal, és arra, hogy roma származású magyarként számára is kiemelten fontos az egymás identitását tiszteletben tartó, civilizált társadalom elősegítése.

Rudas Dániel Rudas Dániel 2012 őszén nyert felvételt a Dohány Utcai Zsinagóga férfi kórusába. Az imák, a közösség és nem utolsó sorban a szebbnél szebb dallamok hatására úgy döntött, hogy kántori tanulmányokat szeretne folytatni, ezért jelentkezett az Országos Rabbi képző – Zsidó Egyetem Liturgia szakára, melyet 2013 kezdett el.

Egyetemi tanulmányai előrehaladtával dr. Frölich Róbert főrabbi úr felkérésére 2014 nyarától kezdve már kántori feladatokat láthatott el a Dohány Utcai Zsinagógában.

Az elmúlt években a kórus tagjaként majd a zsinagóga kántorként is abban a megtiszteltetésben részesült, hogy nemcsak Magyarországon, de az Egyesült Államokban, Svájcban és Szlovákiában is lehetősége volt fellépni.
Kántorként a célja, hogy folytatni tudja a Dohány Utcai Zsinagóga több, mint 150 éves hagyományait és imáik hiteles közvetítője lehessen a jelenben és a jövőben egyaránt.
Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS