Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Building Bridges: Színház- Újvilág

 

Gyere színházba a Building Bridges csapatával! A Mentőcsónak és a FÜGE közös előadása: ÚJVILÁG – kérdések a társadalmi feszültségekről egy történeten keresztül.

“A Mentőcsónak Egység 2014-ben kezdte meg munkáját a Szputnyik Hajózási Társaságon belül, hogy kizárólag olyan színházi nevelési előadásokat hozzunk létre, amelyek kifejezetten társadalmi problémákat vizsgálnak. A diákokkal folytatott munkánk során szembesültünk azzal a ténnyel, hogy a fiatalok körében egyre gyakoribb az előítéletes gondolkodás, a negatív diszkrimináció, a kirekesztő beszédmód, a rejtett rasszizmus. Nem volt kérdés számunkra, hogy ezzel a problémával foglalkozni kell. Az interaktív színházi társasjáték, a Szociopoly után most egy színházi előadást hoztunk létre Újvilág címmel, hogy ezekről a társadalmi feszültségekről egy történeten keresztül tegyünk fel kérdéseket.

Az Újvilág c. előadást Dr. Polgár András támogatásával hozhattuk létre, a programot a Summa Artiumnak köszönhetően és a Mecénás Napon beérkezett felajánlásokból tudjuk játszani. A Mentőcsónak Egység a Szputnyik megszűnése után is próbálja folytatni működését. A Szociopolyt és az Újvilág című produkciókat repertoáron tartjuk a Jurányiban.

Történetünk főszereplője, Kata, a 16 éves lázadó kamasz, szülei válását követően a korábbi gazdag környezetből egy lakótelepre kerül, ahol számára ellenséges fiatalok élnek. Kiderül, hogy az eleinte ijesztő srácok bármikor bármiben segítenek a családfő nélkül maradt anyának és lányának. Kata új barátain keresztül olyan szélsőséges eszmékkel találkozik, amiket képes szembeállítani szülei szabadelvű nevelési módszereivel és azok kudarcával. A sorsában rokon, érzelmileg sebzett három fiatal egymásra talál. Együtt növesztik fékezhetetlen haraggá sérelmeiket, és keresik azok irracionális célpontjait. A harc az ellenség ellen egyre durvább eszközöket követel, amit úgy tűnik, már a szülők sem képesek megállítani. Az előadás olyan fontos kérdést is feszeget, mint a múlt eltagadása, amit a történetben a felnőttek képviselnek.”

A Building Bridges szervezésében most for free el tudsz jönni velünk február 14-én erre a programra. A jegyek száma limitált és regisztrációhoz kötött: A jelentkezés lezárult!

A regisztráció határideje: február 5. (péntek), éjfél.
A regisztráció a visszaigazoló e-mail után válik teljessé.

A Building Bridges program a Partnership2Gether támogatásával valósul meg.

JEvents Android JEvents IOS