Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Budapest Bár koncert / Holokauszt Emlékközpont

  Holokauszt Emlékközpont Páva utca 39
Budapest, 1094 Magyarország
   

BUDAPEST BÁR KONCERT
HOLOKAUSZT EMLÉKKÖZPONT – MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA
2021. június 26. 20.30 óra

A koncerten való részvétel regisztrációhoz kötött!
Előzetes regisztráció: bit.ly/3cnx54P

A Budapest Bár egyik legérdekesebb kirándulása a klezmer zenéhez vezette a zenészeket néhány évvel ezelőtt. Csodálatos helyszíneken koncertezett ezzel a műsorral a zenekar! Az idei Múzeumok Éjszakáján a Páva utcai Zsinagógában lép fel a Budapest Bár Behumi Dórival és Mező Misivel kiegészülve. A műsor során a klezmer program instrumentális darabjaiból és a régi kedvencekből egyaránt válogat a csodálatos Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével, valamint Behumi Dóri és Mező Misi.

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenkét énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

A Budapest Bárt vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált.

A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból.
Örömzene nyitott füleknek!

A zenekar tagjai: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Ürmös Sándor (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika), Farkas Richárd (nagybőgő), Kisvári Bence (dob)

www.budapestbar.hu
www.facebook.com/budapestbarband
www.youtube.com/budapestbar
instagram.com/budapest_bar

Tovább az esemény oldalára »