Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Born in Auschwitz / online vetítés a Centropa szervezésében

   

Hogyan öröklődnek tovább a holokauszt traumái? Hogyan hat ránk anyáink, nagyanyáink sorsa, és hogyan tudunk feldolgozni egész generációkat meghatározó tragédiákat?

Angéla 1944 decemberében néhány nappal karácsony előtt született az auschwitzi haláltáborban, egy kilóval. Mivel a zsidó újszülöttekre vagy a gázkamra, vagy a hírhedt Dr. Joseph Mengele halálos kísérletei vártak, a kisbabát édesanyjának öt hétig kellett rejtegetnie a nácik elől a barakkban, míg fel nem szabadították a tábort 1945. január 27-én. Az asszony nemcsak örökölte a holokauszt által okozott traumát, de lányának, Katinak is továbbadta, miközben próbálta őt túlélőként felnevelni. Kati most, már szintén anyaként, megpróbálja megállítani a háromgenerációs traumát, amely egész gyerekkorára rányomta bélyegét.

A Born in Auschwitz az On the Spot alkotói, Cseke Eszter és S. Takács András több mint 5 évi munkájának gyümölcse, mely a Spektrum támogatásával készülhetett el.
A filmet a holokauszt magyarországi emléknapján, április 16-án a Centropa által szervezett zárt online vetítésen lehet megtekinteni, eredeti nyelven, magyar felirattal.

A film megtekintése regisztrációhoz kötött, az alábbi linken április 15-ig: survs.com/survey/anlfdbtnb6

A megadott e-mail címre fogjuk kiküldeni a film linkjét a vetítés előtt.

Mi a Centropa?
A Centropa 2001 óta végez kiemelkedően sikeres társadalomtörténeti kutatómunkát, melynek során elsődleges források alapján, személyes történeteken keresztül mutatja be a közép- és kelet-európai zsidóságot a 19–20. század fordulójától napjainkig.
A Centropa célja egyrészt a zsidóság történeti örökségének megőrzése és elérhetővé tétele, másrészt olyan módszerek és megoldások kidolgozása, melyek elősegítik a legmodernebb technológiák hasznosítását az oktatásban.
www.centropa.org/hu

Tovább az esemény oldalára »