Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Borítékolható szerelem – Náray Erika és Nyáry Krisztián estje

  Egervár Egervár, 8913 Magyarország
   

A Zsidó Művészeti Napok programja.

Nyáry Krisztián és Náray Erika prózával és zenével kalandozik a költői és festői szerelmek világában. A színész énekesnő életében mindig összeforrt a színház és a zene világa, már két önálló lemeze is megjelent a számtalan musical lemez mellett, amelyen az Operettszínház sikeres előadásainak lenyomatai vannak. Nyáry Krisztián író és irodalomtörténész az elmúlt években kiadott köteteivel, amelyekben a művészek levelezéseit kutatva elé tárult szerelmi történeteket szedte egy csokorba, belopta magát az olvasók szívébe. A két népszerű előadó találkozása a színpadon különleges estét ígér.

A tavaly megjelent Írjál és szeressél című könyvben Nyáry 125, a magyar kultúrtörténet legszebb, legérdekesebb vagy éppen legfelháborítóbb szerelmes leveleit és azok keletkezésének történeteit válogatta össze. Ezekből szemezgetve született meg a Borítékolható szerelem című előadás Nyáry Krisztián és Náray Erika előadásában, amelyet korabeli dalokkal színesítenek és egy fantasztikus zongorista kíséretében adnak elő.

Egy zenés est, ahol felidézzük Örkény és Nagy Angéla, Krúdy és számtalan szerelme találkozását, Mikszáth és Mauks Ilona, sőt Ady és Léda alakját is. Irodalom, zene, költészet, történelem és szerelem egyetlen zenés színházi estben, tartsanak velünk!

Tovább az esemény oldalára »