Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Bor, irodalom, vacsora – Kukorelly Endrével és Egri Mártával

  Borlabor Étterem Veres Pálné u. 7, Budapest, Hungary, 1053
  Mazsike
   


A sivatagi vándorlás folyamán az Örökkévaló parancsára Mózes kémeket küldött Kánaán földjének feltérképezésére. ‘Mikor pedig eljutának Eskol völgyéig, lemetszének ott egy szőlővesszőt egy szőlőfürttel, és ketten vivék azt rúdon; és a gránátalmákból és a figékből is szakasztának. Azt a helyet elnevezék Eskol völgyének; a szőlőfürtért, a melyet lemetszettek vala onnét Izráel fiai.’ (4Mózes13:24-25, Károli G. ford.)

A szőlő és a bor mint a bőség szimbólumai számos képzőművészeti alkotáson megjelennek, de az irodalomban is gyakoriak, gondoljunk csak a magyar Himnuszra. A bor évezredek óta része az emberiség mindennapjainak és kultúrájának. Az ókori rómaiak és görögök egy-egy külön istenség: Dionüszosz és Bacchus védelmébe ajánlották a szőlőt és a bort.

A bor és a kultúra termékeny összefonódásának ékes bizonyítéka Dionüszosz isten, aki a bor mellett a színházért is felelt. A bordalok pedig végigkísérik a világirodalom és a zene történetét.

A bor és az irodalom termékeny egymásra hatásának hagyományát szeretné a Mazsike feleleveníteni és folytatni, melynek keretében irodalmi borvacsorát szervezünk.

Az este során Egri Márta (Márta Egri), Jászai Mari-díjas színésznő, jelenleg a tatabányai Jászai Színház tagja, és Kukorelly Endre, József Attila-díjas író, költő olvasnak fel novellákat és verseket, kötetlen beszélgetéssel kísérve.

A felolvasást néha megszakítjuk egy-egy finom pohár borral, egy-egy fogással a vacsorából.

Egy ilyen estéhez elegáns borok dukálnak, amelyeket sommelier ismertet majd velünk. A brookról és a fenséges vacsoráról (a menüről itt olvashat: goo.gl/39HQzC)
a BorLaBor étterem gondoskodik.

Időpont: 2016. május 25., szerda, 19:00 óra
Helyszín: Borlabor Étterem (1053 Budapest, Veres Pálné u. 7.)
Részvételi díj: 8.900,- Ft, érvényes Mazsike-kártyával 8.500,- Ft

Tekintettel arra, hogy a férőhelyek száma korlátozott (max. 25 fő), kérjük, hogy részvételi szándékát előzetesen a [email protected] címen, vagy telefonon a 06-1-311-6665 számon szíveskedjék jelezni.

Várjuk Önt is szeretettel!
Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS