Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Beszélgetés a migrációról! Hohmecolás Dési Jánossal a Bálint Házban!

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
 

Kik a migránsok, honnan jönnek, milyen státusból? Mi a céljuk, milyen víziójuk van? Milyen információval rendelkeznek? Miért nem a muszlim, vagy arab országok felé áramlanak? Milyen a térség ahonnan jönnek? Mi szülte a jelenlegi helyzetet, mi várható? Vendégek: Kakuk György és Gyarmati István

Dési János újságíró, rádiós és televíziós műsorvezető szeretettel vár minden érdeklődőt vitaest-sorozatának következő izgalmas beszélgetésére, melynek témája a migráció. Jöjjön, vitatkozzunk!

Vendégek: Kakuk György és Gyarmati István

Az alábbi kérdések körül forog majd a beszélgetés: Kik a migránsok, honnan jönnek, milyen státusból? Mi a céljuk, milyen víziójuk van? Milyen információval rendelkeznek? Miért nem a muszlim, vagy arab országok felé áramlanak? Milyen a térség ahonnan jönnek? Mi szülte a jelenlegi helyzetet, mi várható?

Dr. Kakuk György András
A DK elnökségének tagja, a párt Euroatlanti Munkacsoportjánk alapító-társelnöke. Debrecenben született, Szegeden avatták jogászdoktorrá, Budapesten újságíróskodott, rádiózott, tévézett, később az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet illetve az ENSZ koszovói, majd kelet-timori misszióiban dolgozott. Tizenhárom évnyi, nemzetközi szervezeteknek végzett munka után, amelyben volt egy rövid öthónapos magyarországi kitérő, 2012 nyarán tért haza, és saját vállakozását vezeti. Feleségével és gyermekeivel Pátyon él. 2015. augusztusában görögországi nyaralásából a Balkáni utat követve az Európába tartó menekültekkel tért haza Magyarországra. Erről az atlatszo.hu-n riportsorozatban számolt be.

Dr. Gyarmati István
közgazdász, nagykövet, egyetemi tanár, nemzetközi biztonságpolitikai szakértő
Diplomata szakon végzett, majd a Külügyben dolgozott, nemzetközi szerződések kidolgozásában működött közre, delegációvezető volt, meghatározó közreműködője az európai biztonsági kérdéseknek. Volt honvédelmi államtikár, nagykövet, miniszterelnöki biztonságpolitikai tanácsadó. Több könyvet írt a nemzetközi biztonság megteremthetőségének kérdésében, tanít több egyetemen, és megjelenik minden jelentős fórumon, ahol a fenyegető nemzetközi jelenségek terítékre kerülnek.

 Hohmecolás

 Jegy


Belépő: 900 Ft
Kedvezmények: Bálint Ház tagságival: 700 Ft; Nyugdíjas és felsőokatatási diákigazolvánnyal: 700 Ft
Bálint Ház Hűség Kártyával ingyenes.
Középiskolás diákigazolvánnyal ingyenes.
Sajtójegyért kérjük, hogy regisztráljanak a [email protected] címen.

 

JEvents Android JEvents IOS