Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Best of Isten, avagy a Tízparancsolat a színpadon

  Goldmark Terem Wesselényi utca 7
Budapest, Magyarország
   

BEST OF ISTEN, AVAGY A TÍZPARANCSOLAT A SZÍNPADON

Meghívott vendégeink: Itt és Most Társulat, dr. Balázs Gábor eszmetörténész

A tízparancsolatot mindenki ismeri, kívülről tudjuk, ez az egy szöveg még azoknak is fontos, akiknek a Biblia nem annyira. Ne ölj. Ne lopj. Alap. Minden benne van, pontokba szedve, számozva, rendezetten és röviden, ahogy szeretjük. “Minden, amit az erkölcsről tudni akarsz, 10 pontban. Erős válogatás a héber Bibliából, amolyan “Best of Isten”.

A helyzet azonban az, hogy a tízparancsolatról nem tudunk szinte semmit, még azt sem, hogy tulajdonképpen hogy szól. Több változata is szerepel a Bibliában. Melyik az igazi? Mikor mit jelent zsidóknak és keresztényeknek ugyanaz a szöveg? Tényleg tíz? Tényleg parancsolat? Tényleg betartja bárki legalább ezeket? Érvényes ma is? Hogy csinált ekkora karriert? Mit jelenthet ez nekünk 2019 őszén, itt és most?

Milyen drámát írhatunk közösen a téma szakértőivel és az Itt és Most Társulat csapatával? Mi történik, ha elvisszük együtt a színházba Önöket és a tízparancsolatot? Derítsük ki! Ott lesz a Tóra, a Talmud Now és az imprószínház, minden együtt. Miért lennének épp Önök máshol?

Jegyár 3000 forint, helyfoglalás érkezési sorrendben

www.zsidokulturalisfesztival.hu/programok/best-of-isten-avagy-a-tizparancsolat-a-szinpadon

•● A FESZTIVÁL ●•
Büszkén és örömmel ajánljuk figyelmükbe az immár huszonegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Zsidó Kulturális Fesztivál rendezvényeit. Örömmel azért, mert ez a fesztivál nem csak egy rendezvénysorozat, hanem ünnep is, amely lehetőséget ad számunkra a sokszínű és páratlanul gazdag magyar zsidó – zsidó magyar kultúra megismertetésére, népszerűsítésére. Büszkeségre pedig az ad okot, hogy ez a művészet – amely a zsidó hagyomány gyökereinek évezredekben mérhető múltjából táplálkozik – a 21. században is szemünk láttára növeszt újabb és újabb hajtásokat.

A Zsidó Kulturális Fesztivált a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH), a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) és a Broadway Event Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi. Találkozzunk minél többen, mert ne feledjék: együtt az igazi!

•● JEGYEK KAPHATÓK ●•
Jegyek kaphatók a Broadway jegyirodákban, a www.broadway.hu és a www.jegy.hu oldalon, valamint a Belvárosi Színház jegyirodájában.

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS