Események betöltése

« Összes Események

Berek táján innen, a héber Tállyán túl

  Tállya Tállya, 3907 Magyarország
   

A Kerekdomb fesztiválon tartandó, a Tokaj hegyaljai zsidóság történetéről szóló előadásom kapcsán kerestem fel Tállya községét. Ott szomorúan kellett konstatálnom, hogy az egykori helyi zsidóság múltját tükröző emlékekből már csak a falu közigazgatási határában, az elhagyott és gondozatlan állapotú zsidó temető maradt meg, melynek létezéséről még a helyi lakosok sem mind tudnak.
Pedig a tállyai zsidó temető sok szempontból is is különleges, elhelyezkedése is figyelemre méltó. Az erdős, bozótos, patakok között megbúvó nyughely két cádik, azaz csodarabbi, Rosenbaum Gerson (a Mesiv Devarim szerzője) és fia, Lipót sírjait is rejti.
A sírkert egyedi aurával, szokatlan fekvéséből adódóan rendkívül pozitív, spirituális kisugárzással rendelkezik.

A TEMETŐ RANGJÁHOZ ILLŐ ÁLLAPOTÁNAK VISSZAÁLLÍTÁSÁRA INDÍTOTT ÖNKÉNTES MUNKÁNKHOZ MINDEN ÖNZETLEN SEGÍTSÉGET ELFOGADUNK!

Legyen az jótanács, ötlet, használható kapcsolat, adomány, fizikai munka, stb.

Kedves Érdeklődők!
Kérjük, olyanok jelezzék a részvételüket az eseményen akik ténylegesen el kívánnak jönni, mert az értékmentő (és teremtő) munkához az eszközök, a tervezett étel-ital mennyiségének, és a csoportos személyszállítás megszervezéséhez biztos létszámok szerinti kalkuláció szükséges.

Kérjük a jelentkezőket, hogy részvételi szándékukat névvel és telefonszámmal a [email protected] jelezzék, “Tállya” tárggyal.

Figyelem! A munkához kellő öltözetben jöjjenek, zárt cipő, hosszú nadrág, munkakesztyű.

A munkához az eszközöket a Tállyai önkormányzat biztosítja, azonban ezek korlátozott száma miatt,akinek van lehetősége, az hozhat saját szerszámot is. Amire szükség lehet: gereblye, ásó, kapa, csákány, metszőolló, ágvágó. Profibbak, ha tudnak, hozhatnak kézi vagy motoroskaszát, láncfűrészt is. A résztvevők az eszközöket a saját felelősségükre használják!

Az esemény ideje alatt üdítőkről, frissítőről a szervezők gondoskodnak, illetve a napi egyszeri ingyen ebéd is szervezés alatt áll.
Szállás Tállyán a temetői projekt idejére már sajnos nincs.
A tállyai temető rendberakása egybeesik a Tállyán zajló Kerekdomb fesztivállal, így a résztvevők kulturális programokkal is töltődhetnek. A fesztivál programját ide kattintva találják:
kerekdombfeszt.hu/

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS