Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Bemutatkozunk: Eleven Nemzetkép

  Szabadság tér, Budapest 1054, Magyarország Szabadság tér
Budapest, Magyarország
   

17:00
us02web.zoom.us/j/86558304883
Meeting ID: 865 5830 4883

Szeptemberben útjára indul az EE Eleven Nemzetkép nevű projektje, amely párbeszédet kezdeményez a 20. századból fennmaradt magyar nemzetfelfogásról.

Elsősorban a fiatalok, a felnövekvő generációk felé fordulva azt a kérdést tesszük fel, hogyan kell újragondolnunk saját nemzeti önképüket, hogy modern, nyugatias és demokratikus ország lehessünk, ami a mai fiataloknak szabadságot és lehetőségeket kínál.

A kezdeményezésről Horváth Balázs Byron beszélget Béndek Ábrissal, a projekt ötletgazdájával és vezetőjével, amit a közönség kérdései követhetnek.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Az elmúlt közel hat évben minden fontos társadalmi kérdés szóba került. A beszélgetésekhez szakértő vendégeket hívtunk/hívunk, akik témafelvetéssel indítják el a diszkusszív folyamatot. A beszélgetések nyilvánosak, azokba bárki bekapcsolódhat. Az általános hozzáférés garantálja a vita spontaneitását, elevenségét és sokoldalúságát. A nyilvános térben alkalom nyílik olyan emberek találkozására, akik egyébként egymástól társadalmilag teljesen elszigetelten élnek. Márpedig a vélemények elmozdulására – amire a társadalmi változáshoz szükség van –, csak a különböző csoportok, kapcsolathálózatok érintkezési pontjain van esély. Ezeken a metszéspontokon természetesen feszültségek is adódnak, ezért a beszélgetéseket egyszerű moderációs szabályokkal igyekszünk mederben tartani.

A beszélgetést a demokratikus közösségi elvek szerint moderátor vezeti. (Bárki, aki jelentkezik, szót kaphat és a megszólalásra a jelentkezők sorrendjében kerül sor. A résztvevők ebben az online formátumban is kinyilváníthatják véleményüket kézjelzésekkel is, amiket a beszélgetés előtt egyeztetnek.)

Az eseményen hang-, videó- és képfelvétel készül. A felvétel eléréséhez kérjük írjon az alábbi email címre: [email protected]

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS