Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Belemerülések Bombera Krisztával: napjaink civil hősei

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
 
   

Június 10-i vendégeink ételt adnak olyanoknak, akik rászorulnak erre.

Bérczes Nóra és férje, Hille Horemant végigfőzte az egész karantént. Napi többszáz adag ételt, a saját konyhájukban, rászorulóknak. Néhány spontán adományozás után profiktól (a Budapest Bike Maffiától) kértek tanácsot, hogyan kell az ilyesmit porfin szervezni: adományokat, logisztikát, az igények kielégítését.

No de a Budapest Bike Maffia sem volt mindig profi, ugyanúgy kezdték egykor, ahogy Nóra és Hille: egy nap, sok évvel ezelőtt úgy döntöttek páran, hogy szükség van rájuk.

Havasi Zoltán és a többiek évek óta róják kerékpárral Budapest utcáit és visznek ennivalót hajléktalanoknak. Munkájuk és tapasztalataik jótékonysági akciókat és komoly presztízst hozott a hazai ételt-adományozók körében: a BBM referenciaponttá vált a témában.

Ahogy nőtt a rászorulók száma és gondja a karantén alatt, úgy nőtt a segítőké is: noÁr (Molnár Áront) eleinte ételért várták a Hős utcai szegregátumban élő családok, hamar már barátságért, figyelemért és közös örömökért.

Mi kell ahhoz, hogy egy nap az ember arra ébredjen: képes vagyok mától többre is a közös ügyeinkért, mint amit magamról akár tegnap este gondoltam?

•● A programról ●•
A JCC Budapest – Bálint Ház új sorozatában Bombera Krisztina olyan embereket köt össze, akik teljesen eltérő területeken dolgoznak, más világokból jönnek, de mégis van bennük, tevékenységükben valami fontos közös. Társadalmi érzékenység, aktivitás, szemléletmód, életfilozófia. A különbségek ellenére meglévő izgalmas hasonlóságokat, a közös szálakat fejti fel a riporter a beszélgetés során.

Az esemény Facebook Live-ban követhető Bombera Krisztina és a JCC Budapest – Bálint Ház oldalán.

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS