Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Belemerülések Bombera Krisztával: L. Ritók Nóra & Likó Marcell

 
   

A Bálint Ház új sorozatában minden alkalommal két riportalany lesz Bombera Krisztina beszélgetőtársa. Két ember, akik más terepen dolgoznak, más világokból jönnek, de mégis van bennük, tevékenységükben valami közös, legyen az társadalmi érzékenység, vagy éppen aktivitás, szemléletmód, életfilozófia. A különbségek ellenére létező, izgalmas hasonlóságokat, a közös szálakat fejti fel a riporter a beszélgetés során.

Az esemény FB Live-ban követhető Bombera Krisztina és a JCC Budapest – Bálint Ház oldalán.

•● Az első alkalommal L. Ritók Nórat és Likó Marcellt hívtuk egy közös beszélgetésre ●•

L. Ritók Nóra az Igazgyöngy Alapítvány – Berettyóújfalu létrehozója. 1999 óta dolgozik a legszegényebb, leginkább kilátástalanságban élő romákkal Berettyóújfaluban és környékén.

Likó Marcell a Vad Fruttik zenekar énekese. Várpalotán nőtt fel, egy igazi “panelrengetegben”, ahol a saját bőrén tapasztalta meg, hogy a ’80-as évek szocializmusának kisvárosi, lakótelepi szegénysége, a perspektívák hiánya hogyan hat a szülőkre, s még inkább a gyerekekre.

Nóra többféle segítő programot vezet, ezek közül ismertté talán leginkább a roma gyerekekkel végzett művészetpedagógiai munkája vált: a gyerekek álomszép rajzai bejárták nemcsak Magyarországot, de a világot is.

Marcell 15 éve frontembere a Vad Fruttiknak. Saját emlékei elsősorban a dalszövegekben fogalmazódnak meg, például a legismertebbek közül való Nem hiszek, vagy a Lehetek én is című számokban, amelyek segítségével több generáció tudja alapvető, közös élményeit kikiabálni magából a koncerteken.

Mindketten mélyen, a saját életükben szembesültek azzal, hogy a szűkebb és tágabb környezet, a társadalom egésze milyen iszonyatos terheket rak rá a gyerekekre, hogy ezek a terhek hogyan adódnak át generációról generációra, és abban is van élményük, munkájuk és tapasztalatuk, hogy mi adhat segítséget, mi vezethet ki a kiúttalan helyzetekből. Erről beszélget velük többek között Bombera Krisztina.

🌍🇺🇸🇬🇧 In each new series of the Bálint House, Krisztina Bombera will be the interlocutor of two reporters each time. Two people who work in different fields come from different worlds, but still have something in common in their activities, be it social sensitivity or just activity, attitude, philosophy of life. Despite the differences, the reporter reveals exciting similarities and common threads during the conversation.

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS