Események betöltése

« Összes Események

Bauer Andrea és barátai – „Lua”

   

„Az idő nem gyógyít, csak az, amit az idővel teszel.” (Edit Eva Eger)
A „Lua” többletjelentést takar, jelen kontextusban a spanyolországi ősi költői kifejezőeszköz, a jelentése: hold.

„A kabbala a napot kétféle fényforrásnak tekinti: az egyik külső, magától értetődő fény, melynek célja, hogy fényt adjon a földnek, a másik belső, légies fény, mely annyira finom, hogy csakis a Hold által visszatükrözve érkezhet el hozzánk. Bár a hold fénye sokkal gyengébbnek tűnik, mégis ez hordozza a Nap igazi belső világosságát.” Osvaldo Golijov: Lua Descolorida című zeneműve ezt szimbolizálja. Astor Piazzolla; Yo soy Mariája és Yasmin Levy Una noche mas tangója pedig az emlékezést, a reményt és az újjászületést hívja életre.

A műsorban Rio de la Plata országainak hangulatába látogathatunk: Argentínába és Uruguayba, Buenos Aires és Montevideo külvárosi negyedeibe. A művészek a zenének a hang által megteremtett, áhítatos mivoltában a modern és a klasszikus zenék segítségével jelenítik meg az áldozat szerepét az egyetemes kultúra tükrében, megszólaltatva Tina Turner Proud Mary című dalát is.

•● MŰSOR ●•

Maurice Ravel: Kaddish
Osvaldo Golijov: Lua Descolorida
Ludwig van Beethoven: Moonlight sonata, al chiaro di luna (performance)
Giuseppe Verdi: Traviata: E strano…, Ah fors’e lui (performance)
Gaetano Donizetti: Lucia di lammermoor, Fifth element, Diva song
Osvaldo Golijov: Levante
Pink Martini: Amado Mio
Tina Turner: Proud Mary
George Gershwin: I got rhythm
Astor Piazzolla: Yo soy Maria
Yasmin Levy: Una noche mas
Osvaldo Golijov: Ainadamar
Pusztai Csaba: Improvisation
Osvaldo Golijov: Oceana & Doy mi sangre (performance)

Alkotók: Bauer Andrea – Ének és a műsor művészi koncepciójának alkotója. Kéménczy Antal – Zongora, és a zenei átiratok alkotója

•● JEGYÁRAK ●•

3900 Ft

bauer-andrea-es-baratai–lua.broadway.hu/2021-08-29-19-00

•● A FESZTIVÁL ●•

23. Zsidó Kulturális Fesztivál – Éljük át újra! 2021. augusztus 22-30.

Büszkén és örömmel ajánljuk figyelmükbe az immár huszonharmadik alkalommal megrendezésre kerülő Zsidó Kulturális Fesztivál rendezvényeit. Örömmel azért, mert ez a fesztivál nem csak egy rendezvénysorozat, hanem ünnep is, amely lehetőséget ad számunkra a sokszínű és páratlanul gazdag magyar zsidó – zsidó magyar kultúra megismertetésére, népszerűsítésére. Büszkeségre pedig az ad okot, hogy ez a művészet – amely a zsidó hagyomány gyökereinek évezredekben mérhető múltjából táplálkozik – a 21. században is szemünk láttára növeszt újabb és újabb hajtásokat.

A Zsidó Kulturális Fesztivált a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) és a Broadway Event Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi. Találkozzunk minél többen, mert ne feledjék: Éljük át újra!

•● JEGYEK KAPHATÓK ●•

Jegyek kaphatók a Broadway jegyirodákban, a www.broadway.hu és a www.jegy.hu oldalon, valamint a Belvárosi Színház jegyirodájában.

Tovább az esemény oldalára »