Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Barbara Streisand – Ester – Koncert

  Fedák Sári Színház Hősök tere 21 1238 Magyarország
   


Eszter az egykori Bem József Általános Iskola diákja volt és a Bem legerősebb éveiben koptatta az iskolapadot – ahogy ő mondta, az osztály telis-tele volt jó hangokkal. A kórus, a Kodály Emlékhangversenyek és népdaléneklési versenyek mind-mind meghatározó élményt adtak számára, s tehetsége, különleges hangja már korán megmutatkozott, hiszen alsósként már a “nagy” kórusban énekelhetett szólót. A zene mellett a versek, s a próza is fontos szerepet játszottak az életében – a közösségi médiában követői gyakran kaphatnak tőle irodalmi “finomságokat” most is.
A lóczy-s középiskolai évek után ugyan a színészettel is kacérkodott és felvételizett a Színművészetire, de a Kőbányai Zenei Stúdió lett a következő mérföldkő.
“Mindent éneklő” hangját, szakmai alázatát, maximalizmusát és kíváncsiságát tartja a legnagyobb mozgató rugónak; mindig újra, többre és kihívásokra vágyik, így már a kőbányai iskolaévek alatt is musicalekben, nagynevű zenekarok vokáljában és a saját zenekarában is énekelt.
Még a kőbányai évek alatt mondogatta folyton Eszternek Blum József, a zongorista tanár, hogy “tiszta Streisand”, s hogy a dalai neki valók, sok a közös bennük, s érdemes lenne ízlelgetnie ezeket a dalokat. Ahogy az összes álmát és tervét szépen sorba valóra váltja Eszter, egyszer csak ez a gondolat is újra bekopogtatott, s elindult a vezérhangya…
Amikor Eszter elmesélte az ötletét Pozsonyi Tibornak, akinek Pink Floyd emlékzenekarában korábban a füredi énekesnő vokálozott, Tibor azonnal érezte, hogy ez egy fantasztikus ötlet, Eszternek való feladat és 10 percen belül már a színpadképet és a megvalósítás részleteit ecsetelte. No, így indult az a történet, mely Budapesten a Fedák Sári Színházban “Barbra Streisand musical dalok koncert” címen hódító útjára indult.

Tovább az esemény oldalára »