Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Balázs Gábor: Ki volt a nem zsidó (és a zsidó) a középkorban?

 
   

Ki volt a nem zsidó (és a zsidó) a középkorban? Más “szabályok” voltak akkor érvényben, mint napjainkban? Egyáltalán egy időbe esik a zsidó középkor ideje az egyetemes történelmével?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ csütörtökön 18:00-tól a Bálint Ház és a Mozaik Zsidó Közösségi Hub közös szervezésében.
Csatlakozz te is az online előadáshoz, kérdezz, szólj hozzá itt 👉 zoom.us/j/884278566

„Ha Hérodotosz volt a történetírás atyja, akkor a zsidók a történelem értelmének atyái voltak.” – írta Josef Hayim Yerushalmi a zsidó közösségi emlékezetről írt és klasszikussá vált könyvében, a Zákhorban. Az előadássorozat a zsidó történelem fontos fejezetein halad át a Bibliától napjainkig. Nem puszta eseménytörténeti áttekintésre kerül sor, ahogy ez a bevezető kurzusoknál megszokott, hanem állandóan visszatérő központi kérdés lesz, hogy az egyes történelmi eseményeknek milyen értelmet tulajdoníthatunk a zsidó történelem egésze szempontjából.

Az előadás klasszikus és modern zsidó források közös elemzésére és megvitatására épülnek. A részvételhez nem szükséges előképzettség. Az előadást Dr. Balázs Gábor eszmetörténész tartja, az OR-ZSE rabbiképzés szakának szakfelelőse.

🇺🇸
Religious philosopher Gábor Balázs is inviting us to explore Biblical stories, now online, via a Zoom meeting! Our topic for this week: Who was defined to be Jewish and not-Jewish in the Middle Ages? The program is in Hungarian.

Tovább az esemény oldalára »