Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Az Élet Menete Budapest 2020 – Elhalasztva

 
   

Az Élet Menete Alapítvány közleménye

Az elmúlt napokban nemzetközi szervezetünk vezetői hosszas mérlegelését követően – a résztvevők veszélyeztetettségi biztonságát figyelembe véve – arra a döntésre jutottak, hogy lemondják az idei nemzetközi Élet Menete megemlékezés sorozatot, melyre egyébként a nemzetközi szervezet fennállása óta, 31 éve nem volt példa.

Mivel mindennél fontosabb az emberek fizikai biztonsága és egészségi állapota, bármiről is legyen szó, biztosak vagyunk abban, hogy jó döntést hoztak.

Mi Magyarországon 18 éve működtetjük alapítványunkat, nemzetközi szervezetünk előírásait és szempontjait tiszteletben tartva, követve.

Az elmúlt időszakban alapítványunk munkatársai napi szinten egyeztetik és követik a koronavírussal kapcsolatos híreket és a nemzetközi és a hazai eseményeket és fejleményeket, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központtal is kapcsolatban vagyunk.

A mai napon arra a döntésre jutott alapítványunk, hogy mivel semmi nem olyan fontos, mint az emberi életek és az egészség megóvása, ezért a 2020. április 19. napjára tervezett budapesti Élet Menete emléksétát – valamennyi szóba jöhető szempontot alaposan mérlegelve – nehéz szívvel de el kell halasztanunk.

Tisztelettel kérjük elsősorban a holokauszttúlélők, de minden jóérzésű ember megértését, és reménykedünk abban, hogy hamarosan sort keríthetünk az “Élet Menetére” Budapesten.

———————————————————————————–
Az éves eseményünk 2020-ban is várja azokat, akik velünk együtt folytatnák a békés megemlékezés hagyományát Budapesten.

Sok szeretettel várunk április 19-én a történelem és a tolerancia menetére mindenkit, a kisgyerekektől a nagyszülőkig!

A magyarországi Élet Menete Alapítvány létrehozását egy civil fiatalokból álló közösség kezdeményezte 2003 októberében, a mára már a világ 55 országában működő hasonló szervezet mintájára azzal a céllal, hogy rendezvényein fiatalok és idősek, közéleti személyiségek, színészek, művészek, sportolók, politikusok felekezeti és politikai hovatartozásra való tekintet nélkül, együtt róhassak le kegyeletüket a holokauszt áldozatainak emléke előtt és tegyenek hitet a társadalmi szolidaritás, valamint a demokratikus politikai kultúra mellett. Szerencsére mára már nem csak a zsidó közösséghez tartozó barátaink vannak velünk az antiszemitizmus elleni harcban, hanem minden békében hívő és békét remélő ember is, akik alapítványunkhoz hasonlóan látják, hogy napjainkban is vannak eszmék, amelyek tagadjak a holokauszt megtörténtét, és újra a zsidóság ellen uszítanak.

Az Élet Menete Alapítvány hív minden jóérzésű embert, hogy közös jelenlétünkkel demonstráljunk a kirekesztés, az antiszemitizmus, és mindenfajta előítélet ellen, elősegítve a tolerancia és a múlttal való megbékélés folyamatát.

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS