Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Autentikus helyszínek a holokauszt emlékezésben

  Holokauszt Emlékközpont Páva utca 39
Budapest, 1094 Magyarország
   

Melyek a holokauszt autentikus helyszínei Magyarországon? Hogyan őrizzük meg őket és mivel járulnak hozzá az emlékezéshez? Miként emlékezzünk ott, ahol a helyszínek jelöletlenek maradtak? Ezekre és az ehhez hasonló izgalmas kérdésekre keressük a választ azon a nemzetközi konferencián, amelyet
„Autentikus helyszínek szerepe a holokauszt emlékezésben”
címmel tartunk a Holokauszt Emlékközpontban és online 2020 augusztus 31-én és kizárólag online szeptember 1-én.
A nemzetközi konferencia megrendezésével a Holokauszt Emlékközpont hozzájárul a „Holokauszt, európai értékek és helytörténet” megnevezésű, az IHRA és Visegrádi Alap által támogatott nemzetközi projekt megvalósításához.
Az eseményen olyan kiváló történészek, helytörténészek, kutatók osztják meg a témával kapcsolatos gondolataikat, mint például Dr. Kovács Éva a bécsi Wiesenthal Intézetből, Dr. Olga Ungar a jeruzsálemi Yad Vashem Intézetből, Kerpel-Fronius Ádám Berlinből, Dr. Frank N. Schubert az Egyesült Államokból, Dr. Csősz László és Dr. Csapody Tamás történészek és még sokan mások. Kérjük, tekintse meg az előadók teljes listáját honlapunkon bit.ly/31RV9H0.
A konferencián magyar és angol nyelvű szinkrontolmácsolást biztosítunk.
Személyes vagy online részvételi szándékát kérjük, jelezze 2020. augusztus 27-ig a [email protected] email címen vagy az 1/455 33 20-as telefonon.
A járványra való tekintettel a személyesen résztvevők számát a biztonságos szinten korlátozzuk.

Tovább az esemény oldalára »