Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

AURÓRA SZÜLINAP

  Auróra Klub Auróra utca 11.
Budapest, Magyarország
   

🔺 8 AURÓRA 8 🔺

⚫ Rehabilitálják a Blahát. Kerülgeted a kordonokat. Át a zebrán, piros van, mégis autók közt szlalomozik a város. Blaha meki, ugyanaz a takarítónő mint tizenkét éve, kint dohányzik a biztonságival, velük smúzol hat-nyolc tinédzser… tovább, indokolatlan virágárus, asztalon három-négy termék, a paletta ünnepnapokon frissül, újév előtt duda, konfetti, bálintkor meg plüssszív, kulcstartó formában. Elfelejtetted a dohányboltot, mindegy, van még egy a Népszínházon. Fúziós embertömeg, bábeli zűrzavar, az egyik kapualjban a reg-, a másikban a progresszió, zöldség, gyümölcs, mosoda, zárszaküzlet, méteráru, GSM GSM hátán, pakisztáni, afgán, török, kínai, olasz (!) bisztróhálózat, van mit enni, magyarost is, bár félrevezetően Lagomnak hívják. Bizonytalanul befordulsz jobbra, az italkimérő orrfacsaró otthonossága mutatja az irányt, ez lesz az az utca, tovább haladsz, megérkezel.

🔴 Gábor hanyag eleganciával a piros bárszéken fogad, ő őrzi a biztonságot, és egyben azt is mutatja, a telematricázott vaskapu ajtaja mögött van valami biztonságos, valami elveszett kirakós darab, amit a város ebbe a szűk utcába, ennek a telematricázott vaskapunak a túloldalára rejtett.

⚫ A kirakós folytatódik: apró piros-fekete asztalok körül születő magannyi világmegváltó megfejtés egy kollektív feleskörré avanzsál. A ház is egy kirakós, a koncertre itt le, de a pulthoz ott föl, a kiállításmegnyitó utolsó etapjára pedig ha ott be, akkor utána balra, s megint balra, a civilfórum pedig a kisteremben, de a nagytermen keresztül most nem tudsz, hanem ki az udvarra, s onnan körbe.

🔴 Valaki a pult mögött visszhangosan tubiszódát, a sor végén pedig egy másik új időknek új dalait emlegeti, a kedves bajszos szomszédbácsi a huszadik század megkerülhetetlen történéseit, az eldugult piszoár pedig a megugorhatatlan akadályokat tűzi zászlajára.

⚫ Ahogy azt a ház ősi mondása tartja: Az Auróra moduláris bútoraiból bármit fel lehet építeni, mivelhogy moduláris. Az ország, Budapest, a nyolcadik kerület, a csak ünnepnapokon megtapasztalt _demokrácia_, a házi hegesztésű vésővel kikapart értékteremtő csempefugák, a rövid pórázon sétáltatott igazságosság, a délelőtti napot kapó kritikus gondolkodás, a műemlékvédelmi megszállottsággal védett szabad alkotás és szabad véleménynyilvánítás, Gábor a piros bárszéken, a kollektív feleskör, a pincéből kisétáló, Mario figurának öltözött basszusgitáros, az új időknek új dalai mind egy kilencvenháromezer négyzetkilométernyi kirakós mellőzhetetlen darabjai, amit közösen próbálunk kirakni immáron nyolc éve.

🔴 A kép ugyan még hiányos, az alkotó pedig nem pihen, ezért építsük tovább nyolcasokból a végtelent, ehhez pedig ünnepeljük meg közösen az Auróra szülinapját!

Cover: Gulyás Enikő Norina

❗ PROGRAMOK ❗

⚫ PÉNTEK

Nyitott iroda:
Vetítés és közönségtalálkozó a Partizán Terepjáró című műsorának készítőivel

🎵 Zene:

Kisterem: Karaokey

Nagyterem:
20:30 Lopunk
21.30 Verőköltő
22.30 Kronoszinklasztikus Infundibulum
0:00 Viorel PoP – UNDorgrUND

⚫ SZOMBAT

Nyitott iroda: Pneuma Vizuál – vágatlan felvételek a múltból és a jövőből

19:00 Tarot vetés
19:30 Narcisztikus Szülinapi Kurtakocsma Kvízjáték
22:30 VIII. Kerületi Bingó Klub

🎵 Zene:

Kisterem:
Aurora Allstars

Nagyterem:
21:00: Bozo koncert
23:00 Lohuma és dj FEÁ

BEUGRÓ: 1500 / támogatói 3000 / nagyon támogató 5000

Köszönjük a Marom Klub Egyesület és a Szabad Terek támogatását!

Tovább az esemény oldalára »