Események betöltése

« Összes Események

Aranykor – Korcsolán Orsolya és Bonnyai Apolka koncertje

  Zeneakadémia Liszt Ferenc tér 8
Budapest, 1061 Magyarország
   

Csodálatos és szívmelengető programmal lépnek színpadra Korcsolán Orsolya hegedűművész, a Deutsche Grammophon, a Naxos America és a London-i Filharmónikus Zenekar, valamint Bonnyai Apolka zongoraművész, a New York-i Carnegie Hall, a Kyoto-i zongora fesztivál, és a Washington-i Kennedy Center vendégművészei, igazi csemegét kínálva a Zsidó Művészeti Napok új és visszatérő közönségének.

Goldmark Károly a tizenkilencedik század vége, és huszadik századelő talán legmeghatározóbb, és a bécsi Operaház legjátszottabb zeneszerzője egy korszakot testesített meg.

A romanticizmus és modernizmus metszőpontjában, a klasszicizáló formák és az új ideák találkozásánál élete és munkássága alkotja a hidat.

Pesten Liszt Ferenc látja őt vendégül és játssza tisztelete, és megbecsülése jeleként fejből a ma este is elhangzó E-Dúr Szvitet a kor egyik legnagyobb magyar hegedűsével Plotényi Nándorral, könnyeket csalva ezzel a zeneszerző szemébe.

Ebben a korban születik meg, és lesz igazi világsiker Goldmark nagyoperája, a Sába királynője, és lesz Gustav Mahler az ő közbenjárására operaigazgató Bécsben.

Goldmark ajánlásával indul el megannyi új korszakot formáló művész, közöttük a csodagyermek Erich Korngold mesés karrierje, aki később megalkotja Hollywood oly jellegzetes filmzenei nyelvezetét és nyeri az első zeneszerzőnek ítélt Oscar-díjat. Goldmárk unokaöccsét, a már New York-ban született Rubin-t is szárnyai alá veszi még, aki már az új világban alkot, és főleg oktat zeneszerzésre, ifjú Copeland-et és fiatal Gershwin-t.

Az elhangzó művek ezt a csillogóan sokszínű és dallamvilágában oly kedves Aranykort idézik meg, a Zeneakadémia Solti termének színpadáról.

A korábbi időpontra megvásárolt jegyek erre az időpontra is érvényesek!

Tovább az esemény oldalára »