Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Anyám mondta (Mamelosn) / Gólem Színház

  Hatszín Teátrum Jókai utca 6
Budapest VI., Magyarország
 

Az előadás egy család nőtagjainak három generációját, konfliktusaikat és összefonódásukat mutatja be. Egy remek humorral fűszerezett, igazán európai családi és társadalmi dráma a 21. század történelmi díszletei között Huzella Júliával, Kiss Marival és Kerekes Viktóriával. Rendező: Borgula András

„Minden anya rémálma, hogy a lánya egyszer majd úgy bánik vele, ahogy ő bánt a saját anyjával.”

Az Anyám mondta (Mamelosn) egy család nőtagjainak három generációját, konfliktusaikat és összefonódásukat mutatja be. A fiatal Rahel tanulmányait New Yorkban végzi, a nagymama túlélte a koncentrációs tábort, és az NDK- ban lett később meggyőződéses kommunista, Rahel édesanyja, Clara pedig sem a judaizmussal, sem a sikertelen kommunista kísérlettel nem tud azonosulni.

Nők férfiak nélkül, szembenézés a múlt szenvedéseivel és a szülők- nagyszülők hibáival, rossz döntéseivel. Egy remek humorral fűszerezett, igazán európai családi és társadalmi dráma a 21. század történelmi díszletei között.

Marianna Salzmann darabjai az osztrák és német színpadokon nagyon népszerűek, 2012-ben megkapta a fiatal drámaíróknak járó Kleist-díjat.

 

Gólem Színház

Marianna Salzmann
ANYÁM MONDTA
(Mamelosn*)
(*egy közösség által használt kommunikációs jelrendszer, amivel meg kellene értenem, hogy mi a fenét akar tőlem az anyám, jiddis, ejtsd: mámelos)

Játsszák:
Huzella Júlia
Kerekes Viktória
Kiss Mari

Fordító: Varsányi Mari
Dramaturg: Németh Virág
Zene: Gazda Bence
Látványtervező: Galántai Zita
Rendezőasszisztens: Kern Dóra
Produkciós vezető: Marcsa Barbara
Rendező: Borgula András

A darab magyar fordítását a Goethe Intézet „Theaterbibliothek” programja támogatta.

„A mélyben húzódó problémák megmutatása ellenére az előadás humorral beszéli el a nők drámáját, amely a zsidósághoz való viszonyon kívül egy el nem hanyagolható társadalmi jelenségről is szól: a férfiak nélkül működő családról.”
Akibic.hu

„Salzmann darabja dráma, mégis folyton nevetünk rajta, s kitűnőek a dialógusai …Borgula András nem akart rendezői kunsztokat csinálni: hagyta érvényesülni a jó szöveget. Nagy erény.“
Olvassbele.hu

Időpont: november 27. 19.00

Az előadás helyszíne: Hatszín Teátrum, 1066 Bp., Jókai u. 16.
Telefon: +3620 776 0744
E-mail: [email protected]
www.golemszinhaz.hu / www.hatszin.hu