Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Antifasiszta akció a Becsület Napja ellen!

  Valahol Budán Budapest
   

22. ALKALOMMAL FOGNAK A NÁCIK BUDAPESTEN VONULGATNI MEG TÚRÁZGATNI:
hu.wikipedia.org/wiki/Becs%C3%BClet_napja

(English below)

Ismét eljött a ‘nagy nap’ – a “Becsület napja”, amikor is a nemzetközi újfasiszta mozgalom Budapesten tart egy több napos fesztivált, koncerttekkel és túrákkal, ahol vígan szervezkedhetnek ellenünk, akik nem oszjtuk a nézeteiket.

Bár az általuk ünnepelt kitörést maga Hitler is megtiltotta, katonailag értelmetlen volt, és vagy húszezer özvegyet és árvát hagyott maga után, ők büszkén állítják, hogy a katonák Európát védték – noha maximum a náci birodalom megmaradt darabjait.

Ez egyszerű hullarablás és történelemhamísitás, de nekik kiváló ürügy arra, hogy a harcukat ott folytassák, ahol az hetvenöt éve abbamaradt, elmondhatatlan szenvedések és áldozatok árán.

Mi pedig azt szeretnénk ha ezt nem tehetnék meg teljes nyugalomban, hanem a programjaik alatt érezzék, hogy Budapest nem egy neonáci safe space, hanem sokan vagyunk, akik szerint eltakarodhatnának végre a gecibe.

Mivel a magyar- és a nemzetközi jogszabályok szerint nem lehetne ilyen újfasiszta vonulgatást tartani, most egy macska-egér játék kezdődik a szervezők és a rendőrség között, de sejthető hogy a végén valahol megtartják a megemlékezésüket és csatlakoznak a túrához – épp ezért kérlek figyeljétek ezt az eventet, mert itt osztjuk meg a releváns információt és hirdetjük meg majd a mi találkozási pontunkat is.

Addig is kérlek osszátok, hívjátok az ismerőseiteket, tervezzétek be az aznapi programot! Ha valaki szervezettel szeretne csatlakozni, az írjon nekünk direktben.

Hullarablók takarodjatok!

English:

It’s that day of the year again – the ‘Day of Honour’, when the neofascist international movement will hold a multi-day festival in Budapest with concerts and a hike, in which they can merrily organize against all of us who don’t share their views.

Although the ‘break out’ event they celebrate was forbidden by Hitler himself and was completely pointless from a military standpoint, leaving some twenty thousand widows and orphans as a result, they boast that the soldiers were defending Europe – even though by order they were having the last stand of the remnants of the nazi empire.

This is pure graverobbing and the falsification of history, but for them it’s an excellent opportunity to continue their fight where it ended seventy five years ago after unfathomable misery and sacrifice.

We would like them NOT to do this uninterrupted, but for them to feel during their programs that Budapest is not a ‘safe space’ for neo-nazis, and that there are plenty of us who want them to just fuck right off forever.

Because according to international- as well as Hungarian law, fascist merry marching is illegal, now begins the cat- and mouse game between their organizers and the police, but it’s expected that they’ll be able to hold some sort of memory service and start their hike anyway. For this reason please watch this space, as we will be sharing the relevant information on their organizing as well as the exact location of our own meeting point.

In the meanwhile share this event, invite your friends and plan your day accordingly. If you would like to join with an organization, please contact us directly.

Grave robbers get the fuck out!

Tovább az esemény oldalára »