Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Adio kerida – Ég veled, Szerelmem!

  Móricz Zsigmond Színház Színház utca
Nyíregyháza, 4400 Magyarország
   

ADIO KERIDA – ÉG VELED, SZERELMEM!
Mediterrán zsidó melódiák

Pandzarisz Dina énekesnő és Nógrádi Gergely főkántorkoncertje

Először lép fel együtt a szefárd zene nagykövet asszonya és a Magyar Kultúra és Művészet Nagykövete!

Pandzarisz Dina a szefárd zene nagyköveteként vált ismertté hazánkban és külföldön egyaránt. Eddig két szólólemeze jelent meg a Rózsavölgyi Kiadó gondozásában (Durme, durme és Hamavdil), melyeken főleg ősi szefárd zsidó, emellett héber, görög, török, kurd, spanyol autentikus népdalok szerepelnek izgalmas, modern zenei köntösben. Magyar születésű énekesnőként történelmet írt, hiszen ő volt az első magyar, aki a Szefárd Világzenei Fesztiválon nagykoncerttel mutatkozhatott be Cordobában 2017-ben. Az énekesnő, dalszerző és szövegíró Dina a világon egyedülálló az ősi szakrális, archaikus dalok előadásában és újrakomponálásában.

Dr. Nógrádi Gergely egyetlen magyarországi zsidó kántorként képviseli rendszeresen hazai és külföldi zsidó – és nem zsidó – kulturális fesztiválokon a honi zsidóságot. Főszereplője az És a halottak újra énekelnek című chaszid zenei filmnek, az Európai Kántorszövetség 2015-ben a kontinens legjobbjának választotta. Elnyerte a magyar államtól A Magyar Kultúra és Művészet Nagykövete címet.

A művészeket kíséri: a Dina Zenekar

A Dina Zenekar olyan világszínvonalú zenei kiválóságokat vonultat fel, mint az HBO által sugárzott életrajzi filmjéről is világszerte ismert Balázs József zongoraművész, Czibere József ütős, Radics József nagybőgős és a népzene virtuóza, Szokolay Dongó Balázs.

Tovább az esemény oldalára »