Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A világ igaza – film+séta

  Szamos Marcipán Szépkilátás Cukrászda Szépkilátás u. 1., Budapest, Hungary, 1121
   


Regisztrálj itt: bupap.hu/hu/component/content/article/2-uncategorised/162-filmvetites-a-svabhegyen

Ki volt az a hős apáca, aki a német megszállás alatt zsidó kisgyerekeknek adott menedéket, majd az egypártrendszer kezdetével maga is üldözötté vált, el kellett hagynia a kolostort és haláláig vidéken dolgozott civil óvónőként?

Dokumentumfilmünk érdekessége, hogy a Szellemek a Svábhegyen című sétánk során elvégzett kutatás vezetett el Kuntich Etelka történetének feltárásáig.
Forgató- és kutatócsoportunk Ausztrics Andrea filmrendező vezetésével járt utána annak, mi történt az Isteni Szeretet Leányai apácarend egykori kolostorában.

Ezúttal nem járjuk be a teljes sétát, ehelyett ezt a fontos állomását mutatjuk be részletesen, amely az egypártrendszer idején az ÁVH Tisztképző Főiskolájának, később pedig a Rendőrtiszti Főiskolának adott otthont.
Mivel egy teljes évbe telt a bejutás megszervezése, programunkat külön ajánljuk azoknak, akik a séta során annak idején nem jutottak be erre az igen fontos helyszínre.

A program részeként bemutatott film a Marom Klub Egyesület együttműködésével a Tempus Közalapítvány és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar támogatásával valósult meg.
Tovább az esemény oldalára »