Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A NAGY PURIMI ÖSSZEFOGÁS: EGALITÁRIUS ESZTER KÖNYVE-OLVASÁS A BÉT ORIM SZERVEZÉSÉBEN

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   

Ifjúsági szervezetek, civilek, neológok, reformok együtt ünnepelnek a Bálint Házban. Az eseményre mindenkit várnak, mert a hagyomány mindenkié.

Együtt, közösségi élményként olvassák fel az Eszter könyvét purim estéjén, március 23-án, nők és férfiak, profi héber szövegolvasók és kezdők némi gyakorlás után.

Jön a vendéglátó Bálint ház csapata, a Bét Orim, a Gólem Színház, a Hasomer Hacair ifjúsági szervezet, a Hunyadi téri neológ templomkörzet, a Mózes Ház Budapest, a Páva utcai neológ templomkörzet és a Szim Salom. Mert a hagyományhoz mindenki egyaránt hozzáférhet. Aztán pedig nagy, közös buli lesz

„Idén a résztvevők köre kibővül fontos civil szervezetekkel, a barátainkkal. Részt vesz idén a Mózes ház Budapest, a Somer, a Gólem Színház, Borgula András még olvas is, illetve a Bálint Ház csapata, továbbá még Lea Agakishiev, a Merkaz fiatal felnőtt közösségépítésért felelős küldötte is velünk lesz.”

Előtte Purimspiel lesz, játékos Eszter könyve-előadás és szombatbúcsúztató, a felolvasás közben a Somer mádrihjai tartanak gyerekfoglalkozást, utána jazzkoncert és Somer-diszkó.

Mindenkit várnak mind, olvasni, játszani, bulizni. Mert a hagyomány mindenkié.

Időpont: március 23., szombat este hattól

Helyszín: JCC Budapest – Bálint Ház

Program:

18:00: Purimspiel
18:47: havdala
18:50: Megila-olvasás, közben a Somer gyerekfoglalkozása
19:50: Jazzkoncert (Béres Eszter, Wizner Balázs, Vasvári Róbert, Kiss András, Horváth Győző)
20:50: Purimi Somer-diszkó

Tovább az esemény oldalára »