Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A Munk-Munkácsi család és a zsidó asszimiláció Magyarországon

  Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár Dohány utca 2
Budapest, 1074 Magyarország
   

A Munk-Munkácsi család háromszáz évnyi története a magyarországi zsidó asszimiláció és a magyar értelmiség hol diadalmas, hol fájdalmas példája. Különlegessé teszi az az öt nemzedék óta az apákról az utódokra szálló elhivatottság is, hogy összegyűjtsék, megőrizzék a család emlékeit: könyveket, iratokat, fényképeket, tárgyakat, személyes relikviákat. Az emlékezés és emlékeztetés parancsának megértése és teljesítése ma is összekapcsolja a szétszórt család tagjait.

Izgalmas és személyes hangú kiállítást rendezett a megőrzött relikviákból a Magyar Zsidó Múzeum, melynek címe: A Munk-Munkácsi család és a zsidó asszimiláció Magyarországon. Ez a kiállítás ad otthont a következő Limmud eseményünknek, melyen Bányai Viktória történész, a kiállítás kurátora, és Toronyi Zsuzsanna múzeumigazgató beszél a család és a kiállítás történetéről, csak nekünk szóló tárlatvezetés keretében.

A hely adottságai miatt az eseményen 40-45 érdeklődő tud részt venni, ezért kérjük, részvételi szándékát jelezze levélben az [email protected] címen. Válaszlevelünkben írott és hangzó anyagot küldünk Önnek, hogy felkészülhessen.
Programunkra a Múzeum előtti kapun tud bejutni, mely a résztvevőknek 18:00 órától 19:00 óráig nyitva lesz. A tájékozódást a Dohány utca és a Wesselényi utca sarkánál elhelyezett Limmud molinó segíti majd.

Ajánlott részvételi adomány: 500.-HUF

A képen Munk Miklós és Lindenbaum Hédy eljegyzése, Budapest, 1931.

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS