Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A ma hősei – Beszélgetés a járvány láthatatlan következményeiről

   

Sokfélék a ma hősei: vannak, akik azért lettek azok, mert sokszor erejükön felül is tesznek azokért, akik a járványhelyzetben még a korábbinál is nagyobb problémákkal küzdenek. Mások azért, mert olyan területen dolgoznak, amelyek ezer sebből véreznek, és ennek ellenére nyújtanak segítséget a rászorulóknak. Mások azért, mert annak ellenére működtetik a saját és családjuk életét, hogy maguk is alig tudnak eligazodni és fennmaradni ebben a felfordult és sokszor ijesztő új valóságban.

Kerekasztal beszélgetésünkbe olyan területek képviselőit hívtuk, akik belelátnak olyan csoportok működésébe, nehézségeibe a jelen helyzetben, amely nehézségek nagy része a szélesebb jelenlegi diskurzusokból kimarad, vagy kevés szó esik róla, vagy éppen kevés információ jut el sokakhoz.

Résztvevők:
👉 Dr. Bajnok Éva, orvos, a Rózsakert Medical Center munkatársa, korábban állami kórházban is hosszan dolgozott

👉Bolyhos Andrea, a Kompánia Alapítvány Tanodájának szakmai vezetője

👉Buzás E​ndre, a „RÉS” Szociális és Kulturális Alapítvány Női Éjjeli Menedékhelye vezetője

👉Wirth Judit, a NANE önkéntese

Moderátor: 👉 Bombera Krisztina, újságíró

A program a Bálint Ház – JCC Budapest és a Limmud Magyarország együttműködésében jön létre.

🌃 Miért pont éjjel? 🌃
Savuot a TÓRA ÁTADÁSÁNAK ÜNNEPE. Ilyenkor végigtanuljuk az éjszakát – így tesszük jóvá, hogy a hagyomány szerint nem vártuk ébren a Tórát. Beszélgetünk, vitatkozunk, együtt gondolkozunk.

🎲 Játék – Nyeremény 🎲
Akik az utolsó előadást is végigtanulják velünk, azok között egy igazán különleges, a Judapest Store és a Libri Könyvkiadó ajándékait tartalmazó csomagot sorsolunk ki.

—-

🌎🇬🇧🇺🇸 In our roundtable discussion, we invited representatives of areas who see the functioning and difficulties of groups in the current situation, most of which are left out of the wider current discourses, or there is little talk about it, or even little information reaches many.

Tovább az esemény oldalára »