Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A láthatatlan kéz: mit csinál a restaurátor? Fa és bőr

  Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár Dohány utca 2
Budapest, 1074 Magyarország
   


A Zsidó Múzeum hétfőn is nyitva tart. Járjon hétfőn is múzeumba, különleges előadásokkal várjuk!

Ezen a hétfőn szerves anyagok közül elsőként a fa és a bőr tárgyalkotók kerülnek ismertetésre restaurátor szemszögből a Zsidó Múzeum és Levéltár idetartozó tárgyain keresztül.A restaurálás alapkérdéseibe a látogatókat Skrach Éva restaurátor vezeti be.

*

Végignézve egy kiállítást, legtöbb esetben az jut eszünkbe, melyik tárgy tetszett, melyik volt különleges, melyik ismerős. De vajon a látottak alapján hány emberben merül fel a kérdés, hogyan jutott az adott darab a kiállíthatóságig. Egy láthatatlan ember valahol elfeledett állapotában megtalálta, majd egy láthatatlan kéz eljuttatta a múzeumba, egy másik kicsit megtisztogatta és végül egy újabb betette, és bezárta a vitrinbe. Egy kiállítás rengeteg ember megfeszített munkája révén képes beszélni múltunkról. Tisztelet mindegyiküknek. Ezeken a hétfőkön SKRACH ÉVA restaurátor mutatja be azoknak a kezeknek a tulajdonosait, akikről valószínűleg a legkevesebb ismerettel rendelkezünk a múzeumi dolgozók közül: a restaurátorokat. Ezen belül is: a tárgyrestaurátorokat.

IDŐPONT: 2017. május 8.
HELYSZÍN: Múzeum, II. emelet

———————————————————

TOVÁBBI IDŐPONTOK:

Ünnepek fényei | textil és fém
2017. május 29.
Szerves anyagok közül a textil és nem szerves anyagként a fém tárgyalkotók ismertetése restaurátor szemszögből a Zsidó Múzeum és Levéltár idetartozó tárgyain keresztül.

Mi van a leváltárban? | papír és bőr
2017. június 12.
Szerves anyagok közül utolsónak a papír és emlékeztetőként a bőr tárgyalkotók ismertetése restaurátor szemszögből a Zsidó Múzeum és Levéltár idetartozó tárgyain keresztül.
Tovább az esemény oldalára »